Subota 20.04.2019.
13:00
Vestionline

Raste budući ponos srpske zajednice

http://soc.org.au
 

Zahvaljujući novčanim donacijama i velikom trudu i zalaganju mnogobrojnih dobrotvora i pregalaca iz naše zajednice, podizanje objekata školske zgrade, zatim administrativnih prostorija i kapele, odvija se u smeru ranije zacrtanog cilja - otvaranja Koledža tokom 2021. godine.
Nedavno je u Sidneju predstavljen i projekat "1.300 kaplara" koji predstavlja početak završne faze izgradnje, a u sklopu kojeg je potrebno da se prikupe značajna sredstva neophodna za izgradnju buduće obrazovne institucije namenjene mladosti srpske zajednice na Petom kontinentu.

http://soc.org.au
 

Tom prilikom je i Njegovo Preosveštenstvo episkop australijsko-novozelandski Siluan pozvao vernike da se uključe u pomaganje izgradnje, za čiji je završetak potrebno još 1,3 miliona dolara. Upravo zato se i došlo na ideju da se pokrene projekat "1.300 kaplara" i da 1.300 srpskih porodica i pojedinaca koji su spremni da izdvoje po 1.000 dolara za izgradnju Koledža postanu "kaplari" i utisnu svoja imena u zidove najznačajnije institucije srpskog naroda na tlu Australije.
Iz Mitropolije poručuju: Izgradimo Koledž da bi on izgrađivao nas!

http://soc.org.au
 

Priključilo se 62 "kaplara"

Prema informaciji iz Mitropolije, za sada se priključilo 62 "kaplara" i očekuju da će i drugi pomoći "juriš" za završetak radova na projektu od izuzetnog značaja za budućnost naše zajednice, jer će Koledž Sveti Sava igrati važnu ulogu u obrazovanju i formiranju srpske dece, ne samo intelektualnom i fizičkom, već i duhovnom. 

2024 © - Vesti online