Sreda 17.04.2019.
10:04
Vestionline

Ivana Đorđević: Zanzibar je zemlja čuda (FOTO)

Vesna Antonić
 

Pratioci na njenim društvenim mrežama svakodnevno su mogli da vide "Ivanine priče" kroz Zanzibar, a po povratku voditeljka i blogerka je najavila i ceo video sa ovog neobičnog putovanja.

- Afrika i ja smo se zavolele na prvi pogled dosta davno, s tim što je ovo najdalja tačka Afrike do koje sam došla. Zahvaljujući sjajnoj organizaciji našeg vođe puta Filipa Milosavljevića, videla sam neke atrakcije o kojima sam čitala, ali nisam ni slutila koliko su zapravo impresivne. Prison Island, prirodni rezervat, gde žive kornjače koje su došle sa Sejšela, neke od njih imaju i po 150 godina. Predivne rajske plaže od kojih bih izdvojila ostrvo Nakupenda, u prevodu sa svahilija "volim te", potom Paže selo i istoimena plaža, jedan predivan Stone Town, sa Kućom čuda i neverovatnom arhitekturom po kojoj su svoje tragove pisali različiti osvajači koji su dolazili put Tanzanije. Obišla sam i jednu plantažu začina gde sam probala sve - od karanfilića, jack fruit-a, đumbira, cimeta, kafe, bibera... - objašnjava Ivana.

Vesna Antonić
 

- Išla čak i u Žozani šumu gde žive majmunčići koje sam doduše sa bezbedne udaljenosti fotografisala, jer sam čula da hoće da odnesu telefon ili da vam skinu naočare ako se ne ponašate kako dolikuje čoveku koji dolazi u ovakvu jednu šumu. Fascinirala me je bujna vegetacija, smena plime i oseke, srdačni Zanzibarci i čuvena filozofija "hakuna matata" ili što bismo mi odavde rekli "samo opušteno". Afrika vas trajno menja i gotovo uvek na bolje - rekla je Ivana.

Vesna Antonić
 

Po povratku sa Zanzibara, Ivana se vraća svojim poslovnim obavezama, vezanim za emisiju "Grand Magazin" koju radi četvrtkom a ono što je posebno raduje jeste izlazak njene prve knjige koju očekuje da izađe svakog dana.

Vesna Antonić
 

- Mislim da odavno nisam bila ovako nestrpljiva! Sreća pa imam mnogo obaveza na dnevnom nivou i ne stižem da razmišljam kada će knjiga izaći iz štampe. Ali ono u šta sam gotovo sigurna jeste da će se čitalačka publika uz moju knjigu smejati i sigurna sam promeniti svoju percepciju stvarnosti kada shvate da ništa u životu ne treba uzimati previše ozbiljno -  rekla nam je Ivana i obećala vrlo brzo i reportažu koju je snimila na Zanzibaru na svom oficijelnom Youtube kanalu. 
 

2024 © - Vesti online