Sreda 17.04.2019.
09:52
M. Topalović

U Beču se uspešno odvija kamp FK Crvena zvezda: Stasavanje crveno-belih pupoljaka

Vesti
Kamp FK Crvena zvezda

Uz samo obalu Dunava smešten je sportski kompleks sa prirodnim i veštačkim terenom, mini golfom, teniskom akademijom, brojnim parkovima i stazama tako da 60 polaznika kampa zaista uživa.

- Prezadovoljni smo, pre svega, odzivom. Ne treba zaboraviti da je kapacitet terena 70 dece tako da imamo optimalan broj. Ovo je period odmora, neka deca su u Srbiji, neka u drugim zemljama tako da moramo biti zadovovoljni. Osim toga, aktivnosti u brojnim klubovima traju tako da pojedina deca zbog toga nisu mogla da se nađu na kampu Crvene zvezde. I još jedan važan detalj, poslužilo nas je vreme - neskriva oduševljenje jedan od organizatora Rade Živković.

Vesti
Deca na kampu FK Crvena zvezda

Uradili ste nešto pozitivno za srpsku decu, grad, Crvenu zvezdu, možda danas-sutra i za srpski fudbal.

Vesti
Rade Živković

- Kamp je ozbiljan, a potvrda je prisustvo trenera Milorada Vilotića, Slaviše Šuše, Danila Pešića, Gorana Stokića kao i koordinatora kampova Crvene zvezde Vlade Cvjetićanina. Oni nisu u Beču da samo treniraju decu već su obavili razna merenja, ispitivanja tako da će svi na kraju kampa imati pravu sliku o mogućnostima i predispozicijama - kaže Živković.

Vesti
Deca na kampu FK Crvena zvezda

Srpska izreka da se prvi mačići u vodu bacaju u Beču ne mora da se primeni. Sve je pod kontrolom i funkcioniše bez zastoja iako su organizatori, sa austrijske strane, pioniri u ovom poslu. Dečaci su odigrali i par utakmica, a najzanimljivija je bila protiv Simeringa. Biće ih još.

- Gro dece je iz austrijske prestonice, ali nas raduje da imamo dečaka iz Francuske i Nemačke - ističe Cvjetićanin koji je već notirao neka imena iako je rano za ozbiljnije prognoze. Dugo organizuje i koordinira radom u kampovima i ima istančan osećaj i neophodno iskustvo. Napravili smo prvi korak i verujemo da je ovo samo početak tradicionalnog okupljanja talentovane srpske dece iz Beča i cele Austrije.

Vesti
Deca na kampu FK Crvena zvezda

U kampu se radi od devet do 18 časova, ima dosta zanimljivih aktivnosti, a ničeg ne bi bilo da nije kluba Viena 2016. koji je, kao domaćin, ustupio kompletan centar i svi veliku zahvalnost duguju alfi i omegi kluba Draganu Pavloviću.

Ekipa Vesti koja je posetila kamp dočekana je raširenih ruku. Razgovarali smo sa brojnim polaznicima i njihovim roditeljima. Najzanimljivije priče sa bečkog kampa moži ćete da pročitate u serijalu koji Vesti pripremaju za Vas u nedeljama koje slede.

Pomažu i roditelji

Ono što posebno pleni je činjenica da su mnogi roditelji volonterski priskočili u pomoć tokom postavljanja, služenja obroka i rasklanjanja pošto deca obeduju u sportskom centru.

- Prirodno je da priskočimo u pomoć pošto su deca i organizatori to zaslužili - kaže Daniela Simeonović iz Pariza koja je sa sinom na kampu u Beču - Nije nam teško, šta više uvek smo na usluzi.

Vesti
Daniela Simeonović
2024 © - Vesti online