Utorak 16.04.2019.
23:05
Vestionline

Tadićev Ajaks izbacio Ronalda i Juventus iz Lige šampiona (VIDEO)

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Slavlje fudbalera Ajaksa u Torinu

Preokretom 2:1 Ajaks prolazi u polufinale Lige šampiona. Prvi put od 1997. godine. I to uz prelepu igru!

Kao i u prvom susretu u Amsterdamu (1:1), Kristijano Ronaldo prvi trese mrežu, peti put uzastopno. Sve golove "stare dame" u nokaut fazi je postizao isključivo Portugalac.

Po izvođenju kornera u 28. minutu, Ronaldo je u perfektno egzekutiranoj akciji obigrao oko četiri saigrača, koji su ušli dublje do gola, spustio se ka bližoj stativi i potpuno sam finiširao glavom. Četvrti put, više nego bilo koji tim u sezoni 2018/19 Lige šampiona.

Suprotno od načina "kraljevskog kluba", pogodak Ajaksa šest minuta kasnije bio je nakon slabog pokušaja Hakima Zaješa iz daljine. Doni van de Bik je se najbolje snašao u metežu i doneo 1:1 u Torinu.

Potpuna incijativa Holanđana se nastavlja u drugih 45. minuta. Šćešni spasava sve vrhunske prilike gostiju - prvo šut Ziješa u 52. minutu iz stopostotne prilike i "kiflu" Van ser Blika u 58. minutu izbacuje preko prečke.

Kapiten Ajaksa Matejs de Liht ima samo 19 godina, a u 67. minutu čini ono što pravi igrač sa trakom oko ruke treba da čini. Postigao je klasični štoperski gol iz kornera, razgrnuvši dvojicu ispred sebe i glavom snažno u gol. Holanđani su poveli 2:1!

Kristijano Ronaldo prvi put od 2010. ne prolazi polufinale. 

Pobednik duela Liveprul-Porto ide na Amsterdamce.

2024 © - Vesti online