Utorak 16.04.2019.
20:28
Vestionline, B92

Obrt - Olimpijakos vrlo bizu ABA lige, poznati su i uslovi učešća

Twitter

Kako se navodi, Olimpijakos je isplanirao put oko cele bivše Jugoslavije i sastanak sa svim klubovima lige, kojima će predstaviti plan i program rada koji bi bio na snazi tokom njihovog boravka u ABA ligi.

Pirejci su spremni da prihvate uslov ABA lige prema kojem bi morali da se obavežu na ostanak u tom takmičenju na minimum tri godine.

Najveći problem za sada predstavljaju pojedinic neimenovani timovi, kojima najveći problem predstavljaju putni troškovi, a od crveno-belih iz Pireja bi bilo zahtevano da svim ekipama finansiraju put u Grčku, kao i boravak u toj zemlji.

Isti izvori kažu da bi ulazak Olimpijakosa u ABA predstavio i problem oko strukture tog takmičenja, pa bi najverovatnije došlo do proširenja sa 12 na 14 ekipa. U tom slučaju bi mogla da profitira Olimpija iz Ljubljane – ekipa koja je ove godine ispala kao poslednjeplasirana, ali bi preko "zelenog stola" mogla da se vrati u istu.

Zanimljiv problem predstavilo bi i pravilo Košarkaškog saveza Grčke, prema kojem ekipa koja se dve godine ne takmiči u nekom od njihovih gubi status kluba.

Pirejci taj problem planiraju da reše tako što bi "osnovali" novu, podmlađenu ekipu koja bi se takmičila u drugom rangu grčkog prvenstva, kako bi ostavili mogućnost oko povratka u nacionalno prvenstvo otvorenom.

2024 © - Vesti online