Utorak 16.04.2019.
20:36
Sputnjik, Vestionline

Haradinaj: Nisam poklonio teritoriju Crnoj Gori

EPA/Malton Dibra
Ramuš Haradinaj

Onima koji idu u tom pravcu poručio je da je taj put pogrešan, a, kako je rekao, svojoj braći Albancima je poručio da nemaju većih prijatelja i saveznika od Albanaca. Rekao je da će jednog dana crveneti oni koji rade za pare i nepošteno u trenutku kada se, kako je rekao, "Kosovo suočava sa Srbijom i planovima Vučića".

- Nećemo dozvoliti podelu Kosova, niti ćemo dozvoliti da neko dotakne njegovu teritoriju i granice. Ko god ide tim putem, greši bez obzira na to da li je naš brat ili je neko drugi. Albancima poručujem da nemaju druge prijatelje i veće saveznike od Albanaca - rekao je Haradinaj na komemoraciji u Glođanu.

On je rekao da moć dolazi i odlazi, da je za razliku od mnogih koji su vreme provodili sa svojim porodicama, on 12-13 godina proveo u zatvoru, a i da nikada nije napravio nijednu grešku i da je uvek radio u interesu, kako je rekao, svoje domovine i svoje porodice.

- Ali, doći će dan kada će većina njih pocrveneti zbog svega nepoštenog što rade u trenutku kada smo suočeni sa Srbijom i Vučićevim planovima o podeli Kosova i planovima međunarodne zajednice da spustimo glavu - rekao je Haradinaj.

On je u nikad oštrijem tonu odgovorio na tvrdnje da je Crnoj Gori poklonio deo kosovske teritorije, rekavši da to nije tačno.

- Nije tačno da je Kosovo oprostilo Čakor. Ni Jakorin ni Toranj. Znate da često nismo objavljivali sve ono što smo radili. Tako su mnogi bili iznenađeni kada smo odlučili o formiranju vojske. Mnogi su mislili da su to samo reči. Ali danas mi imamo vojsku… Svi oni koji to rade, rade iz niskih pobuda - rekao je Haradinaj. 

2024 © - Vesti online