Četvrtak 18.04.2019.
04:30
Vestionline

Ove stvari nikad ne kupujte na aerodromu

pixabay.com
Putnici na aerodromu

Prilikom prolaska pasoške kontrole, oduzimaju se flašice vode. Ukoliko ožednite, nemojte kupiti na aerodromu, jer znaju biti mnogo skuplje nego na prodajnim mestima van aerodroma. Često znaju da tu vodu pune sa fontane.

Postarajte se i da suvenire kupite pre odlaska na let, jer one koje nađete na aerodromu često nisu autentični. Ako pridodate tome da ćete uštedeti, jer su stvari na aerodromu skuplje nego inače, onda ne treba dalje razmišljati šta činiti.

Osim što ne treba da kupujete prethodno nabrojane stvari, nemojte menjati novac u menjačnicama. Najbolje je da novac zamenite na bankomatima sa oznakom ATM ili da pozovete banku koja će vam dati informacije gde je najbolje da to uradite.

Nerado se dešava i da se na let čeka i po nekoliko sati, u tim situacijima uvek dobro dođe imati kod sebe jastuk za putovanja. Može se često videti na aerodromima, ali bolje je da ga kupite putem interneta ili u obližnjoj prodavnici.

Na aerodromima se nalaze i restorani brze hrane u koje vam predlažemo da ne zalazite. Cene su jače nego na običnim mestima, a hrana često zna da bude i lošijeg kvaliteta.

Ne postoji aerodrom koji ne nudi besplatan internet koji vam takođe savetujemo da izbegnete. Oni preko ukucavanja broja vaše kartice mogu ući u vaš telefon i ugroziti vam podatke koje imate na njemu. Naš predlog je da sednete blizu kapije za izlaz gde se lako možete "nakačiti" na internet.

I časopisi su skuplji nego na kioscima. Na primer, na američkim aerodromima magazini su skuplji i do 10 puta nego na običnim mestima.

2024 © - Vesti online