Nedelja 21.04.2019.
04:30
Vestionline

Plaže u boji

youtube
Hyams beach

Bela plaza

Ukoliko ste ljubitelji belog peska ova plaza je kao stvorena za vas. Reč je o plaži Hyams beach  u južnom delu Australije, na nekoliko sati vožnje od Sidneja.  Ova plaza ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najbelja plaza.Naime ovaj pesak je zapravo sačinjen od 98% čistog belog silicijum-dioksida što mu daje brilijantnu i nestvarno belu boju. Pod zaštitom je australijske vlade, a turisti joj mogu pristupiti samo sa obale, kruzerima koji obično pristaju u blizini kako bi uživali u njenoj lepoti.Okružena je zelenilom I morem tirkizne boje, da ćete se osećati kao da ste u raju.

Crna plaza

youtube
Reynisfjara Black Sand Beach

Reynisfjara Black Sand Beach je jedna od najpoznatijih plaza sa crnim peskom. Nalazi se na Islandu. Nekoliko puta je izabrana  među top 10 plaža koje oduzimaju dah. Zapljuskuje je bela voda Atlantskog okeana uz jake zvukove koje prave talasi što predstavlja jedan krajnje neobičan i divan prizor. Ovo mesto je savršen primer prirodne lepote koja podseća na snagu I moć prirode Islanda.

Zelena plaza

youtube
Papakolea beach

Plaža Papakolea je plaža sa zelenim peskom koja se nalazi na Havajima. Pesak je zelene boje zato što je tlo bogato olivinom – zelenkastim poludragim kamenom, gvožđem kao i magnezijumom. Ovaj zelenkasti poludragi kamen se zbog svoje gustine taloži na tlu I boji plažu. Ako se pitate otkud on tu, odgovor leži u obližnjem vulkanu koji je star čak 49 nhiljada godina.

Crvena plaza

youtube
Kaihalulu beach

Kaihalulu je zaliv I plaza čiji je pesak crvene boje I nalazi se na Havajima. Plava voda koja zapljuskuje obalu, u kombinaciji sa bordo-crnim peskom pravi nijansu tamnocrvene, koja ovu plažu čini jedinstvenom. Da plaza ima ovu boju zasluižan je veliki procenat gvožđa koji se stvara zbog jakih erozija. Jedna je od najlepših I najzanimljivijih plaza. Udaljenost I sigurnost ove plaže čine ovu plažu omiljenom među turistima nudistima. Plaža je vrlo bučna, a prevod njenog naziva (Kaihalulu) je‘’šum mora’’.

2024 © - Vesti online