Utorak 16.04.2019.
18:00
K. N. - Foto: Lična arhiva

Usrećite najmlađe

Lična arhiva
Prošlogodišnja dodela paketića: Dečica škole u Rači

- U ime mališana koji žive u selima koja gravitiraju ka Kosmetu obraćam se sa molbom humanim ljudima širom sveta da im ulepšaju predstojeće vaskršnje praznike. Opština Kuršumlija je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji. Njena prirodna granica sa Kosmetom je 102 km. Na tom delu naše opštine žive i najsiromašnije porodice, koje osim borbe za egzistenciju svoje dece, žive i u neprestanom strahu od upada i provokacija šiptarskih terorista.

U selima Rudare, Rača, Merdare, Dobri do, Ivan Kula, Degrmen i Grabovnica živi i pohađa školu 120 dece uzrasta do 10 god. Ova deca nemaju mogućnosti kao njihovi vršnjaci u gradu da posećuju kulturna i zabavna dešavanja, a pešače dnevno i po pet kilometara do najbliže seoske škole. Zato molim sve dobre ljude da naše najmlađe i najlepše čuvare, ne samo granice Kuršumlije već i cele Srbije obraduju vaskršnjim poklonima - poruka je Violete Jakovljević iz Kuršumlije, predsednice Udruženja izbeglica, raseljenih lica i povratnika Otadžbina.

Plemeniti zemljaci koji žele da dečici koja žive na teritoriji Opštine Kuršmlija ulepšaju predstojeći praznik, mogu stupiti u kontakt sa Violetom Jakovljević na telefon: +381 63 108 62 41, koja se svim silama trudi da obraduje ove mališane, čiji roditelji često ne mogu da obezbede sve što im je potrebno. Pomoć u vidu slatkiša, igračaka, ali i kozmetike za bebe su i više nego poželjna i dobrodošla.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online