Utorak 16.04.2019.
12:43
N. S. Preradović - Vesti

Rekordna sezona planinske lepotice

Promo
 

Konačan bilans biće saopšten za nekoliko dana, ali već sada ostvareni rezultati impresioniraju.

- Postigli smo istorijski uspeh, jer smo povećali broj skijaša za 230 odsto, a prihode su porasli za 170 odsto - rekao je Ljevnaić. On se zahvalio celokupnom timu koji je radio, kako je naveo 16 sati dnevno na skijalištu. 

- Trebalo je organizovati sve koncerte koje smo imali ove godine. Ne postoji muzička zvezda u regionu koja nije ove sezone gostovala na Jahorini. Održane su i Olimpijske igre za mlade, koje su dobile najviše ocene- kaže Ljevnaić i ističe da su nove aktivnosti uveliko počele.

- Radimo na projektu nove gondole na Jahorini, radićemo tri nove ski staze, što je dobro da povećamo kapaciteta instalacija i staza, radićemo letnje sadržaje, alping koster, koji će biti najduži u Evropi, ali mogu slobodno da kažem da će to biti i najveća atrakcija u regionu, zatim projekat osvetljenja tri staze na Poljicama, jer želimo da ski centar radi ceo dan - navodi Ljevnaić.

Promo

Jahorina je na jednoj uzlaznoj putanji, a sa Kinezima su, ističe Ljevnaić napravili jako dobru saradnju i tako otvorili jedno sasvim novo tržište gostiju.

Prednost Jahorine se, prema njegovim rečima ogleda u prirodi, konfiguraciji terena, blizini međunardonog aerodroma i ono što je, kako ističe najvažnije a to je gostoljubivost domaćina.

On je istakao da je posebno ponosan što je izložbu pripremila Marija Nišić koja je deo uspešnog Olimpijskog tima "Jahorina" i koja je u ovoj planini pronašla inspiraciju kao što je pronalaze i svi koji na nju dođu.

Promo
 

Čarobna planina

Autorka izložbe Marija Nišić istakla je da je sa zadovoljstvom vršila selekciju fotografija i radova koji su prikazani beogradskoj publici.

- Radim na Jahorini već godinu i po dana, dugo sam skupljala materijal i odlučila da to sve zabeležim u ovoj rekordnoj godini i da na svoj način doprinesem promociji te čarobne planine, koja me je inspirisala i koja me i dalje inspiriše. Radila sam enterijersku postavku fotografija, dakle svedeno i jednostvano, ali prelepo - kaže Nišić.

2024 © - Vesti online