Utorak 16.04.2019.
12:35
Vestionline

Stojković vređao Crnogorce u Pioniru? Izbacuju ga iz reprezentacije?

twitter.com/kkcrvenazvezda
Branko Jovičić, Vujadin Savić i Filip Stojković u nedelju u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Fudbaler Crvene zvezde i crnogorski reprezentativac Filip Stojković bodrio je crveno-bele u "Pioniru" protiv Budućnosti u drugoj utakmici finalne serije košarkaške ABA lige. 

I tu nije ništa sporno, jer je 26-godišnji bek od malena navijač Zvezde.

Međutim, podgorčke "Dnevne novine" javljaju da su određene navijačke grupe iz Crne Gore navodno videle Stojkovića - a valjda postoje i snimci, koji ne otkrivaju sve jasno, kako skandira pogrdno na račun Crne Gore u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde su se u nedelju uveče mogli čuti povici upućeni gostima poput "Šiptari", "ustaše"... 

Navijači "hrabrih sokola", navodno, spremaju vruć doček Stojkoviću na utakmici sa selekcijom takozvanog Kosova pod Goricom, koja se igra 7. juna 2019, u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Ako uopšte bude navijača, jer FSCG čeka kaznu UEFA zbog rasističkih ispada na utakmici sa Engleskom.

"Dnevne novine" dodaju da je sa svim tim upoznat selektor Ljubiša Tumbaković i Fudbalski  savez Crne Gore.

Selektor dolazi u Podgoricu za vikend da gleda jednu utakmicu crnogorskog fudbalskog prvenstva, a pre toga će se sastati sa predsednikom Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem kako bi video i saznao da li "slučaj Stojković" uopšte postoji i, ako postoji, kakve bi sankcije reprezentativac Crne Gore iz Ćuprije mogao da snosi.

Jasno je da je Stojković potezom, ako ga je bilo, uvredio narod reprezentacije za koju igra, ističe se u podgorčkim novinama.

2024 © - Vesti online