Četvrtak 18.04.2019.
00:30
Vestionline

Ulje semenke grožđa čuva vašu kožu i kosu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ulje semenki grožđa bogato je proantocijanidima, snažnim oksidantima koji su po nekoliko desetina puta jači od vitamin C a delotvorniji i jači od vitamina E čak 50 puta. Sastojci ovog ulja svojim snažnim antioksidantskim svojstvima čuvaju kožu od starenja I stimuluišu proizvodnju kolagena. Nakon upotrebe koža je elastična I hidrirana.

Ulje semenki grožđa pomaže kod neutralisanja tamnih krugova oko očiju. Pored toga, veoma je pogodno i za osetljivo područje oko očiju, koje svojim dejstvom vlaži I štiti.

Idealno je za sve tipove kože, a posebno će prijati onima sa osetljlivom kožom. Zahvaljujući anti-flamatornim svojstvima ne iritira i ne blokira pore, stoga ukoliko patite od bubuljica i mitisera, ovo ulje Vam neće praviti problem.

Ovo ulje uspešno se bori protiv strija i pomaže da se izbegne pojava novih. Isto tako uspešno pomaže i kod ispucalih kapilara

Koristi sa i kao preparat koji spreačava gubitak kose. Ukoliko napravite masku sa ovim uljem i nanesete je na kosu, sprečićete opadanje kose. Nakon tretmana, kosa će biti mekana i sjajna.

pixabay.com
 

Balzam za usta

Za ovaj domaći balzam potrebno je da otopite jednu kašičicu putera od kokosa. Zatim je potrebno da to pomešate sa pola kašike meda, pola kašike ulja semenki grožđa i pet kapi eteričnog ulja po želji. Potom, sve to prebacite u posudicu sa poklopcem.

Maska za kožu sa aknama

U dve kašike ulja semenki grožđa i lešnika dodajte četiri kapi eukaliptusa, 8 kapi palmarose. U masku se može dodatni I nekoliko kapi limuna. Mešavina će regulisati sebum i podstaći odnovu ćelija kože.

Tretman za kosu

Ulje semena grožđa utrljati u teme i ostaviti da deluje ne duže od sat vremena. Za jače delovanje, umotati kosu u peškir. Isprati ulje i regularno oprati kosu. Kosu je sjajna, mekana i blistava.

2024 © - Vesti online