Utorak 16.04.2019.
11:10
Vestionline

Ko će dobiti vajld kard za Evroligu?

twitter.com/
 

S obzirom na epilog finalne serije Evrokupa, španska liga neće dobiti još jednog predstavnika (petog) u Evroligi, tako da će čelnici takmičenja na kraju sezone odlučiti kome će uputiti specijalnu pozivnicu.

Navodno, nije isključeno da vajl kard dobije i neki tim iz ABA lige.

- ABA liga definitivno zaslužuje još jedno mesto u Evroligi. Mnogo sam se bavio time jer je to od značaja za moj posao i nema mnogo sredina koje više zaslužuju vajld-kard. Mislim da postoji ozbiljna šansa da neko iz ABA lige dobije specijalnu pozivnicu i da sledeće godine regionalna liga ima dva predstavnika. Mislim da se mnogo napora ulaže u to - izjavio je menadžer Miško Ražnatović, koji je u ponedeljak gostovao na Ekonomskom fakultetu.

Dugoročne licence imaju Barselona, Real Madrid, Baskonija, CSKA, Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, Anadolu Efes, Makabi, Žalgiris, Emporio Armani, Bajern i Asvel, Valensija je kvalifikovala kao osvajač Evrokupa i ostala su upražnjena još četiri mesta.

Pored ekipe koja dobije vajld kard, preostala tri učesnika Evrolige u sezoni 2019/20. će biti šampion ABA lige (Crvena zvezda u finalu vodi protiv Budućnosti 2-0), prvak Nemačke i najbolji tim iz VTB lige (neračunajući CSKA).

2024 © - Vesti online