Utorak 16.04.2019.
10:00
D. Timarac - Vesti

"Predsednica" za sve ukuse

D. Timarac
Dijana Jovičić na sceni

Pored svih filmskih,televizijskih i pozorišnih uloga u Srbiji, po dolasku u Australiju Dijana je počela s pisanjem, a "Predsednikova žena" je prvo dramsko delo s kojim se odvažila da izađe pred australijsku publiku srpskog porekla. Posle premijere u North Curl Curl prošlog utorka, minulog petka je besprekorno odigrala predstavu i u Bonirigu, govoreći sa južnomoravskim akcentom.

Iskrenim reakcijama, propraćenim smehom i aplauzima, publika je u nekim monolozima doslovce disala sa glumicom i na kraju skoro zaigrala uz srečni završetak predstave. Stručno mišljenje o Dijaninom autorskom prvencu pottražili smo od njenog kolege Sergeja Kožula, glumca sidnejskog pozorišta "Pilipenda", koji je imao samo reči hvale o "Predsednikovoj ženi".

- Predstava je bila baš dobra, a Dijana Jovičić je još jednom predstavila svoj glumački talenat. Pokazala je da ima i autorski dar, što je izvanredno. Ona je istinsko pojačanje za srpsko pozorište u Australiji i nadam se da ce uskoro sarađivati i sa pozorištem "Pilipenda" - poželeo je Kožul.

D. Timarac
Publika

I njegov kolega iz "Pilipende" Boris Mitrović, glumac mlađe plejade koji je došao na usavršavanje u Sidnej, odao je priznanje Dijani Jovičić. On se naročito osvrnuio na činjenicu da je reč o monodrami, koju je na sceni izuzetno teško odigrati.

- Dijanu nisam poznavao dok nisam došao u Australiju. Ali, na sceni sam primetio taj naš srpsko-ruski način glume, tu akciju i reakciju koje se vide na sceni svaki sekund. Svidela mi se njena monodrama i mogu samo da kažem da nije lako biti sam na sceni toliko vremena. Dijana je to odlično uradila, a pogotovo me oduševilo što je sve vreme govorila na leskovačkom naglasku koji nije lako skinuti - pohvalio je Boris koleginicu.

Mnoge dame uživale su u ovoj komediji koja govori o ženi u četrdesetim u očajničkoj potrazi za mužem.

- Hvala organizatorima što omogućavaju da vidimo kvalitetne predstave iz Srbije, ali je dobro to teatarsko uživanje povremeno i upotpuniti predstavama koje se stvaraju u Australiji. Uz to, glumica nas je odvela u jedan drugi kraj naše matične države, s kojim se srećemo uglavnom kroz folklorne igre, a koji je meni posebno drag jer i sama potičem s juga Srbije. Drago mi je da je publika u zapadnom delu Sidneja pokazala da ne treba suditi prema geografskim odrednicama i da mesto porekla i adresa stanovanja ne igraju nikakvu ulogu u duhovnim vrednostima koje neko u sebi ima. To kao i uvek više govori o onima koji takve epitete dele drugima - istakla je dr Milena Ilišević, koja je sa suprugom Marinkom uživala u predstavi.
Dijana Jovičić završava mini-turneju po Sidneju 16. aprila u Town Hall u Aleksandriji.

D. Timarac
Dragica Kekus i Svetlana Pavlović

Držala pažnju sat vremena

Pozitivne komentare o predstavi dale su i prijateljice Dragica Kekus i Svetlana Pavlović.

- Predstava je izuzetno dobra i lepa. Dijana je fantastično držala pažnju publike, smejali smo se i pronalazili u pojedinim situacijama tokom predstave - kazala je Dragica.Svetlana je dodala da je uživala u predstavi.

- Zaista je prijalo ovih sat vremena druženja sa glumicom i njenim autorskim radom. Uvek sam tu da podržim naše umetnike i njihove predstave - rekla je ona.

 

2024 © - Vesti online