Ponedeljak 15.04.2019.
18:13
Z. Mirković - Vesti

Sitni koraci za veliko prijateljstvo

Z. Mirković
U Srpsku su putovali i roditelji

- Tako smo KUD Una, sa kojim sarađujemo već godinama povezali sa još jednim društvom iz dijaspore - ističe Borislav Kapetanović, umetnički rukovodilac "Branka Radičevića".

Dva društva iz dijaspore učestvovala su na festivalu folklora Sitni koračići, koje je održano pod pokroviteljstvom opštine Novi Grad. U programu su učestvovala još društva iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Više od 250 učesnika predstavilo se brojnoj publici.

Tokom boravka u RS društva je primio načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača, koji je predstavio svoju opštinu i izrazio zadovoljstvo dolaskom folklora iz više država.

Inače KUD "Branko Radičević" u Republiku Srpsku otputovao je sa dečjom grupom i roditeljima, koji su imali prilike da obiđu Novi Grad. Deca su imala mogućnost da upoznaju svoje vršnjake iz Srpske i drugih zemalja koji su učestvovali u programu.

Kapetanović je KUD Una pozvao da na jesen dođu u goste u Beč, kako bi uspešna saradnja bila nastavljena.

Z. Mirković
Dečja grupa "Radičevića"

Od Pančeva do Istanbula

KUD "Branko Radičević " 17. maja putuje u Pančevo u goste KUD "Stanko Paunović" sa pripremnim i izvođačkim ansamblom i roditeljima.

Zatim u maju učestvuje na Multi- kulti fešti KUD Mladost u Leobersdorfu, a 15. juna na manifestaciji Vin in Favoriten, a sezonu završava krajem juna putovanjem u Istanbul.

2019 © - Vesti online