Ponedeljak 15.04.2019.
10:50
Vestionline

Đorđević: Srpski dres je 10 puta teži od ostalih

MN Press
Đorđević i Miloš Teodosić

- Poštujemo svakog protivnika, ali idemo na pobedu na svakoj utakmici. Žreb ne menja naš plan, naš cilj. A cilj je uvek isti - medalja. Srbija ubek ide na medalju, ne kažem da ćemo uvek tamo biti, ali ka tome stremimo - rekao je svetski šampion iz 1998. godine.

Selektor svetskog vicešampiona je ukratko analizirao takmace u grupi:

- Italija ima tradiciju, želju da pokaže punu snagu. Angola je atletski jaka, gladna za uspehom na svetskoj sceni. Dominantni su u Africi godinama. Filipini su zemlja za vrlo velikom strašćui za košarkom, puni su iznenađenja i imaju NBA igrače.

Đorđević je objasnio i kriterijum biranja igrača: 

- Kao trener sam u obavezi da sastavim spisak najboljih igrača i onih u najboljem stanju, ali i onih koji su svojim zalaganjem zaslužili. Kako se lista smanjuje, momci sami odlučuju da li će biti deo takmičenja za koje se pripremamo. Ponoviću ono što sam davno rekao: Povreda je jedini razlog koji prihvatam.

"Sale nacionale" se dotakao i ozbiljnosti koju sa sobom nosi srpski dres. 

- Nema cenu! Ne tolerišu se greške. Odgovornost je 10 puta višem nivou od ostalih. Oni koji pristanu da ga obuku prihvataju i nepisane zakone, sportski moral i kulturu koja nas je vodila do uspeha - rekao je Đorđević i sumirao:

- Ne samo medalja, titula, prvo mesto, nego i dostizanje sportskih visina, naširoko prepoznatih od strane mojih kolega i naročito rivala. To je jasno svakom od prvaog dana u reprezentaciji. To je moja misija, put, vodilja sa ogromnom, nemerljivom pomoći mojig asistenata.

2024 © - Vesti online