Utorak 16.04.2019.
10:00
Belgrade Waterfront

Razvoj novog centra grada

Promo
 

U poslednjih nekoliko godina, upravo se u tom smeru kreće i prestonica Srbije, Beograd - posebno zahvaljujući razvoju Belgrade Waterfront-a, u okviru kojeg se ove godine nastavljaju radovi na infrastrukturi i pristupnim saobraćajnicama, kako bi se svim građanima približile lepote života na obali Save.

"Očekuje nas rekonstrukcija Savskog trga, čime će, uz revitalizaciju istorijskog dela Savamale, ovaj deo glavnog grada dobiti izgled kakav zaslužuje i postati jedan od centralnih delova prestonice“, sumira Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront, govoreći o naporima kako grada, tako i kompanije, da Beograd spusti na reke i iskoristi do sada zanemarivane površine.

U okviru radova na infrastrukturi, planiran je završetak bulevara Vudroa Vilsona koji će spojiti Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića u zoni Beogradskog sajma, a u toku ove godine biće završeno i još približno tri kilometra novih saobraćajnica, uz dva koja su već izgrađena.

Promo
 

Kako bi posetioci Belgrade Waterfront-a uživali u sređenom ambijentu, u svim do sada izgrađenim delovima instalirana je LED rasveta, kao i moderan i funkcionalan mobilijar - klupe za sedenje, korpe za otpatke, a postavljene su i posebne korpe za prikupljanje otpada kućnih ljubimaca. Dodatno, u zoni svih saobraćajnica izgrađena je mreža atmosferske kanalizacije, kanalizacije upotrebljenih voda, vodovodna, toplovodna i gasovodna mreža, kao i elektro i telekomunikacione instalacije.

U skladu sa trendovima ozelenjavanja javnih površina u samim centrima velikih gradova, kao i osvešćivanjem važnosti zdrave i zelene sredine, uskoro će svi Beograđani i njihovi gosti moći da uživaju i u parku veličine oko 27.000 kvadratnih metara, koji će se nalaziti u centralnom delu Belgrade Waterfront-a. Ovaj park, jedan od najvećih u prestonici, sadržaće modernu trim stazu, staze za šetnju, sportske terene i brojna igrališta, što je, kako ističe Nedeljković, još jedan znak koji pokazuje da se u kompaniji uvek trude da osmisle besplatne i zanimljive kulturne, umetničke i sportske sadržaje, otvorene za sve građane.

Promo
 
2024 © - Vesti online