Nedelja 14.04.2019.
18:28
Vestionline

Lukebakio protiv Bajerna kao Sand 2000/01.

EPA/Sascha Steinbach
Lukebakio postiže gol protiv Bajerna iz penala

Ako Bajern, koji vodi trku udvoje s dortmundskom Borusijom za titulu prvaka, ne bude šampion i sedmi put uzastopno, jedan od krivaca za to biće 21-godišnji Belgijanac Dodi Lukebakio. S tri gola, a naročito trećim u nadoknadi vremena, ostavio je Bajern bez dva od tri planirana boda kad je Fortuna bila gost u Minhenu (3:3).

Strelac je bio i u drugom ligaškom okršaju s bavarskim velikanom ove sezone. Het-trik je smestio u mrežu Manuela Nojera, a u Diseldorfu je savladao Svena Ulrajha, koji je stao na gol u 53. minutu umesto glavnog Bajernovog vratara. Počasni pogodak domaćina pao je s bele tačke u 89. minutu. 

Poslednji igrač koji je Bajernu dao četiri gola u jednoj sezoni jeste danski napadač Ebe Sand, koji je kao igrač Šalkea bio i prethodni trostruki strelac u Minhenu, kada je tim iz Gelzenkirhena 2000/01. pobedio s 3:1. Šalke je u toj sezoni, koju je ipak završio gledajući u leđa prvaku Bajernu sa samo bodom manje od njega, bio uspešniji i kod kuće (3:2), a Sand je dao jedan gol. 

Počasti ovaj put idu Lukebakiju, ali Bavarci su u Diseldorfu ostvarili ubedljivu pobedu s 4:1. Kingsli Koman je postigao prva dva gola (15. i 41. minut), na 3:0 povisio je Gnabri u 55, a nedugo posle pogotka belgijskog golgetera Fortuninu mrežu je zatresao i Leon Gorecka.  

2024 © - Vesti online