Nedelja 14.04.2019.
13:45
Vestionline

Dominacija Kenijaca na Beogradskom maratonu

TANJUG/ DIMTRIJE GOLL/ nr
Isak Kiprop Ruto

Ruto je stazu od 42.195 metara istrčao za 2:16,54. Drugi je bio njegov sunarodnik Vinsent Kiplagat Kipto (2:19,29), a treći kroz cilj je prošao Benson Kimutai Čeriot, takođe iz Kenije.

Korir je maratonsku deonicu istrčala za 2:45.04, ostavivši iza sebe zemljakinju Rosinu Džepkosgei Kiboino (2:46.09) i Srpkinju Nevenu Jovanović (3:00.37).

- Najlepša slika je otišla u svet, duh prijateljstva, sporta i zajedništva i dve poruke: da smo grad sporta i da smo grad dobročinstva - izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Ministar finansija Siniša Mali učestvovao je u Trci zadovoljstva na pet kilometara, zajedno sa svoje troje dece i poručio da je prestonica Srbije još jednom pokazala da je apsolutni lider u regionu.

Vaterpolo reprezentativac Sava Ranđelović, jedan od promotera UNIQA osiguranja, uručio je pehare najbržim trkačima, ali i učešćem u Trci zadovoljstva pružio podršku kampanji "Rak je izlečiv" za nabavku magnetne rezonance za Klinički centar Srbije.

- Mi smo danas zajedno prešli pet kilometara dugu trasu bez napora znajući da je svaki korak koji napravimo, korak ka nabavci neophodne dijagnostike za Klinički centar koji zbrine najviše pacijenata u toku godine - rekao je Ranđelović.

On je istakao da mu je bilo posebno iskustvo da nakon godina sportske karijere prvi put on uruči pehare.

- U sportu, kao i u životu najveće pobede se dobijaju srcem. Maraton je svojevrstan trijumf volje, gde pored fizičke spremnosti veliku ulogu igra i mentalna snaga. Zadovoljstvo mi je što sam danas učestvovao u Maratonu u najboljem mogućem društvu, i što smo svi zajedno pokazali da možemo da se borimo za humanost, ali i da brinemo o svom zdravlju. Sport i fizička aktivnost, koji su suština ove manifestacije, jedan su od najznačajnijih vidova preventive i moćno oružje u borbi protiv bolesti - konstatovao je Ranđelović.

Šestu godinu zaredom UNIQA je bila zvanično osiguranje Beogradskog maratona, kao i organizator tradicionalne Muzičke avenije, koja je ove godine uz trubače, bubnjare i đ-eve dobila jedinstveno pojačanje, ulične svirače koji su dobrim ritmom pružali podršku maratoncima.

2024 © - Vesti online