Nedelja 14.04.2019.
09:59
Vestionline, Tanjug

Drecun: Protesti su šansa za Haradinaja

M. Karović
 

- SzS je njihova šansa, mnogima u regionu ne odgovara da Srbija bude subjekat, a ne objekat na međunarodnom planu, da joj se ne diktira, da može da se bori za svoje interese, Srbija koja je stvorila prostor da ne izgubi u potpunosti Kosmet, nego da pokuša da postigne komporomisno rešenje, politički stabilna, koja ekonomski napreduje - rekao je Drecun na Tv Pink odgovarajući na pitanje zašto je jučerašnji protest dobio podršku u zemljama regiona, a posebno od Ramuša Haradinaja. 

Kako je naveo Drecun, Albanci žele samo jedno, a to je da u Srbiji na vlasti bude neko ko će ih priznati kao nezavisnu državu u ovim administrativnim granicama koje bi oni da pretvore u granice "velike Albanije". 

- Oni koji dobijaju podršku Haradinaja, Tačija, ne dobijaju je zato što to ne bi uradili, već zato što se od njih očekuje da bi to uradili - kazao je Drecun.

Navodeći da u regionu od SzS očekuju tako nešto, Drecun je kazao da se oni "kobajagi bore protiv izdaje Kosova od strane aktuelne vlasti, koja pokušava da spreči i umanji štetu" koju su naneli Vuk Jeremić i Boris Tadić sa postavljanjem katastrofalnog pitanja Međunarodnom sudu pravde, premeštanjem pitanja Kosmeta u EU iz UN...
 

2024 © - Vesti online