Subota 13.04.2019.
20:37
Vestionline

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao saopštenje, a tiče se ABA lige

www.eurocupbasketball.com
Košarkaši Crvene zvezde

- Crvena zvezda je došla do saznanja da su službenici ABA lige, komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smešteni od 12. aprila, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu Kraun plaza koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13. u istom smešten i direktor Krešimir Novosel. Ta činjenica nije u skladu sa propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja i cele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon Budućnosti na čelu sa predsednikom kluba i skoro kompletnom upravom. Takva situacija nije se nikada dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vreme ABA Sidro lige - navodi se u saopštenju Zvezde.

Beograd kao prestonica ima sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta hotelskog tipa da bi se izbegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.

- Crvena zvezda ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej-ofa, niti da prejudicira neke događaje, ali smo prinuđeni da zamolimo direktora i sportskog direktora lige, da što pre reše ovu situaciju koja nikome nije u interesu i da pronađu neko drugo rešenje za smeštaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja - piše u Zvezdinom saopštenju.

Zvezda je navela da će se maksimalno pridržavati svih članova propozicija takmičenja i da to očekuje od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i službenika ABA lige. Crvena zvezda i Budućnost igraju finalnu seriju ABA lige. Prva utakmica završena je pobedom srpskog kluba, a druga će se igrati u nedelju takođe u Beogradu.

2024 © - Vesti online