Subota 13.04.2019.
20:45
Vestionline, Tanjug

Patrijarh Srbima na KiM poručio: Ovde ste svoji na svome

EPA/Koca Sulejmanovic
Patrijarh srpski Irinej

- Ja sam ovde na svome i vi ste ovde svoji na svome. Ostajte i opstajte - rekao je patrijarh, saopštila je televizija Hram. 

Patrijarh Irinej na Kosovu i Metohiji boravi povodom predstojećih vaskršnjih praznika da bi, kako se navodi, svoj verni narod “rečima i pastirskom porukom ojačao u molitvi i nadi da ostanu i opstanu”. 

Patrijarh je veći deo današnjeg dana, dodaje se, proveo sa vernicima koji su došli na poklonjenje u najveću srpsku svetinju, a najveća radost mu je, kako se navodi, bila što je među vernim narodom bilo i puno dece. 

On je u Pećkoj patrijaršiji primio učenike srednjih škola iz Gračanice, Prilužja, Lapljeg Sela i Gušterice sa kojim je razgovarao o značaju njihovog obrazovanja “pozivajući ih da budu spremni da preuzmu kormilo kojim će voditi srpski narod na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju. 

Patrijarh je zajedno sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem, sveštenstvom I moanaštvom prošetao ulicama Peći i tom prilikom posetio Crkvu Svetog Jovana - Mitropoliju u tom gradu, koja je porušena u etničkom pogromu Albanaca pre osam godina, a sada je ponovo obnovljena. 

2024 © - Vesti online