Subota 13.04.2019.
18:12
Vestionline

Peruničić: Nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar, favoriti su i u drugom meču

MN Press
Peruničić ističe da je rival favorit i u drugom meču

Kako kaže Nenad Peruničić, i nerešen rezultat je velika stvar za njegovu ekipu.

- Nismo se busali u prsa ni tamo, ni ovde. Ne biram mesto da kažem nešto drugačije. Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu i ovde je. To je realnost. Ono što su momci izneli na psihološkom planu je bilo iznad njihovih granica, utakmica je 55 minuta bila u egalu. Moramo da ostanemo koncentrisani. Momci su pobedili sebe, nisu imali oscilacije. Uvek želim pobedu, ali s obzirom na protivnika, nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar - rekao je Peruničić, preneo je Rukometni savez.

Rukometaši Srbije igraju u nedelju od 20.30 u Zadru protiv Hrvatske, utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. U četvrtak uveče u Beogradu bilo je nerešeno, 25:25.

- Držaćemo se našeg puta, želimo da pokažemo zube svima, sportski, viteški. Očekujemo veliki pritisak. Sve ono što se bocka i potpaljuje, nas to na terenu ne interesuje. Kad izađemo, naš fokus će biti samo na terenu - dodao je srpski selektor.

U odnosu na utakmicu u Beogradskoj areni, u sastavu nema Bogdana Radivojevića i Stefana Vujića.

- Bogdan je i pre dolaska bio samo u opticaju za prvi meč. Obavio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Bio je osam dana bez treninga, ne bih da ga dovodim u bilo kakav rizik. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utakmice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija. Zato sam odlučio da ne putuje - rekao je Peruničić.

2024 © - Vesti online