Subota 13.04.2019.
13:35
N1

Stupar: Vlast je bolesno uplašena

Tanjug
Aleksandar Vučić

"Međunarodni faktori žestoko pritisli Vučića oko Kosova"

- On ima probleme i na terenu, nisu baš jaki, i ušao je u fazu plašenja i straha, emanira strah i pravi greške, poput štrajka glađu protiv opozicije, i to donosi poene opoziciji - kazao je on.

Stupar je rekao da je vlast bolesno uplašena, i rade se neverovatne stvari.

- Onaj ko je smislio da Vulin štrajkuje glađu, posle 24 sata došlo mu je da se svi smeju i valjaju od smeha, pišu mediji da je to Monti Pajton, na srpski način... Vučić ne zna da vlada drugačije nego da ščepa sve institucije. Nije čovek koji može da čuva demokratiju, potpuno ju je poništio i živimo u režimu koji se batrga, pitanje je samo koliko će da se batrga - dodaje Stupar.

Profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević smatra da je "užasna nekompetentnost vlasti od koje građane treba da bude strah".

- Vučić funkcioniše samo u konfliktnoj situaciji, oni jedino tako funkcionišu, pogledajte grad, institucije, njihov modus funkcionisanja je destrukcija i razaranje. Polarizacija u društvu je eskalirala do mere konfliktnog - dodaje ona.

Milivojević kaže da veruje da je u redovima vlasti panika.

- Ali oni tako vladaju od kad su došli na vlast, svako malo se fabrikuje državni udar. Ne postoji nijedna konzistentna polička ideja oko koje se ta vlast angažovala, ona samo širi strah i smanjuje slobodu, i u permanentnom ratu je sa svojim građanima, a to je sada kulminiralo i razaranjem Beograda - zaključila je ona. 

2024 © - Vesti online