Petak 12.04.2019.
19:58
Vestionline, Sportklub

Lalatović: Zvezda je za nas ono što je PSŽ bio za Zvezdu

MN Press
Nenad Lalatović sa igračima Radničkog

Nakon što je ligaški deo šampionata završen i nakon podele bodova, Crvena zvezda ima četiri boda prednosti u odnosu na Radnički. Dobro, i činjenicu da će u slučaju da će 19. maja u slučaju da bude imala isti broj bodova kao Nišlije biti šampion.

Pred dolazak u Beograd trener Radničkog Nenad Lalatović naglasio je da njegovi igrači u ovaj meč ulaze potpuno rasterećeni i spremni da se nadigravaju.

- Nas sutra očekuje jedna prelepa utakmica i meni je veoma drago što smo dočekali trenutak da meč između Zvezde i Partizana ne odlučuje o šampionu, već se tu sada pojavio Radnički. O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti puno reči. To je ekipa koja je igrala Ligu šampiona, pre toga i Ligu Evrope, ove sezone je pobedila jedan Liverpul i to dovoljno govori o njenoj snazi - rekao je Lalatović.

Sa razlogom je Lalatović još jednom podsetio na sjajan niz mečeva bez poraza koji ima Radnički.

- O našoj snazi govore naši rezultati. Podsećam da smo mi na 30 utakmica u prvenstvu i tri u Kupu doživeli samo jedan poraz, da smo vezali 11 uzastopnih pobeda, što nas je dovelo do toga da se sasvim zasluženo nađemo u ovoj poziciji i situaciji da igramo meč koji je možda i vredan šampionske titule. Moji igrači su su zbog svega što su uradili ove sezone zaslužili da igraju jednu ovakvu utakmicu i ja kao njihov trener očekujem da oni na Marakani pokažu koliko vrede i koliko mogu. Ovo je najbolja generacija koju sam trenirao u karijeri i šta god sutra da se desi moje mišljenje o tome se neće promeniti. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolji mogući meč sutra, ali Crvenoj zvezdi se ne sme pretiti. Zvezda je za mene najveći klub u Evropi sa najboljim navijačima i teško je pobediti je na njenom stadionu. Ali mi smo ove sezone pokazali da možemo da se nosimo sa njima.

Dva puta su se tokom sezone sastali Radnički i Crvena zvezda. Jednom su slavili Beograđani, drugi put je bilo nerešeno i to je jedan od tri remija koje Zvezda ima uz 27 pobeda.

- Prvi meč koji smo izgubili sa 2:0 ne želim da komentarišem, dok smo na našem stadionu u remiju rezultatom 2:2 bili bliži trijumfu. Nas na ovom meču čeka mnogo stvari koje moramo perfektno da odradimo na terenu kako bi uopšte razmišljali o pozitivnom rezultatu. Ekipa koja sebi može da priušti da svom sastavu ima jednog Marina može da vam zapreti na hiljadu načina. Tu su i Ben, Pavkov, Boaći, Jovančić, odlična odbrana na čelu sa Borjanom… Još jednom ću ponoviti ono što sam reko jesenas, a to je da je Zvezda za nas isto ono što je Pari Sen Žermen bio za nju kada su igrali u Ligi šampiona. Naš cilj je da se nadigravamo, da im se suprotstavimo na najbolji mogući način i pokušamo da iskoristimo naše šanse. Zvezda je favorit, a naše je da damo sve od sebe i da pokažemo da smo sa pravom drugi na tabeli. Moji fudbaleri nemaju nikakav pritisak sa moje strane i jedino što tražim od njih je da daju svoj maksimum. Što se tiče sastava nemam problema i izvešću najjači mogući tim, a očekujem da će i Zvezda izaći svim najboljim čime raspolaže. Pred nama je nedelja istine, čekaju nas tri teška meča i ne treba igračima praviti neka dodatna opterećenja - izjavio je Nenad Lalatović.

2024 © - Vesti online