Petak 12.04.2019.
16:25
Tanjug, Vestionline

SZS: Sutra zahtevi i odgovor Maji Gojković

Tanjug
Foto: Arhiva

Komentarišći odluku poslanika vladajuće većine da stalnim boravkom u parlamentu brane tu instituciju, predsednik DS Zoran Lutovac je rekao da niko nije najavio bilo kakav upad u tu instituciju, a kada je reč o štrajku glađu kaže da opozicija to nije ni planirala i da je to još jedan pokušaj da se skrene pažnja sa suštine.

Na pitanje da li će se odazvati na konsultacije šefova poslaničkih grupa, koje je najavila Gojković, lider Dveri Boško Obradović je rekao da će sve reći na sutrašnjem protestu.

Lutovac je, u ime potpisnika dokumenta koji SzS naziva sporazum sa narodom i organizatora protesta, pozvao sve građane koji su učestvovali u protestima da im se pridruže da na mirnom protestu iskažu nezadovojsto sadašnjom situacijom i podrže zahteve da se Srbija menja na bolje.

- Ti protesti će biti mirni i nenasilni - rekao je Lutovac i pozvao učesnike da ne nasedaju na eventualne provokacije.

Kako je rekao, na skupu će govoriti javne ličnosti i lideri opozicije, ali nije želeo da precizira o kojim ličnostima je reč.

Lutovac je rekao da su danas u skupštine opštine Paraćin i Šbac "upali odbornici SNS, ali i neki drugi građani", sa transparentima i zhatevima za pristojunu Srbiju, ali, kaže Lutovac, na nepristojan način. 

Konferenciji u opštini Stari grad pored Lutovca i Obradovića, prisustvovali su predsednik Nove stranke Zoran Živković, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, lider Levice Srbije Borko Stefanović. 

2024 © - Vesti online