Petak 12.04.2019.
16:15
Tanjug, Vestionline

Tužilaštvo u Prištini pokrenulo istragu protiv Todosijevića

A. Čukić
Priština

To je za Expres potvrdio portparol Specijalnog tužilaštva, Ekrem Lutfiu.

- Obaveštavamo vas da je Specijalno tužilaštvo Republike Kosova (STRK) pokrenulo postupak protiv bivšeg ministra lokalne uprave, u vezi sa njegovim izjavama. Specijalno tužilaštvo je sada u fazi prikupljanja informacija o ovom pitanju - rekao je Lutfiu.

Haradinaj je Todosijevića smenio zato što je na obeležavanu 20-te godišnjice NATO agresije na SRJ u Zvečanu negirao postojanje masakra u Račku, a pripadnike tzv. OVK nazvao teroristima koji su vršili teror nad Srbima pre i tokom te agresije, ali i nakon uspostavljanja mirovne misije na Kosovu i Metohiji.

- Razlog za agresiju u našoj zemlji je bila takozvana humanitarna katastrofa na Kosovu. Masakr u Rečaku bio je izmišljotina, a albanski teroristi koji su izmislili sve, počinili su najveće zločine na Kosovu, za koje niko nikada nije odgovarao. Oni su činili zločine pre NATO agresije, ubijali dobre Srbe i policajce na svojim radnim mestima. Njihov progon je nastavljen tokom agresije NATO-a i nakon dolaska tzv. Mirovne misije na Kosovo - izjavio je ministar Todosijević.

Ranije danas Haradinaj je umesto Todosijevića na mesto ministra za lokalnu upravu postavio Adrianu Hodžić.

Inače, kosovska vlada je na jučerašnjoj sednica usvojila predlog zakona o sankcionisanju zločina i genocida koje su navodno počinili Srbi tokom poslednjeg rata na Kosovu. 

2024 © - Vesti online