Petak 12.04.2019.
15:14
Vestionline, Tanjug

Vesić: Započinjem štrajk glađu ako nastave da ucenjuju državu

youtube.com/Srpska napredna stranka
Goran Vesić

- Moja odluka o štrajku glađu je motivisana željom da skrenem pažnju na nasilje koje fašisti vrše u Beogradu i da se uništava gradska imovina - rekao je Vesić na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Kazao je da će zajedno sa gradskim i opštinskim odbornicima u Beogradu ostati u Skupštini grada i skupštinama opština.

- Biću sve vreme u Skupštini grada i započeću štrajk glađu istog časa kada to budem video - rekao je Vesić.

- Na ovaj način želimo da čuvamo Skupštinu grada od nasilja - poručio je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je rekao da se donetom odlukom brane demokratske tekovine, ustavni poredak i izborna volja građana.

- Vlast se dobija i gubi na izborima, a između dva izborna ciklusa politički dijalog odvija se na sednicama skupštine i unutar insititucija. To što neki žele da ih zamene ulicom, ne znači da ćemo na ulicu pristati - rekao je Nikodijević.

On je dodao da su građani, pre godinu dana dali poverenje SNS i SPS, da sprovode program koji su kandidovali, te da njihovi predstavnici imaju obavezu prema građanima da se bore za razvoj grada.

Vesić je prethodno izjavio da je cilj njegove odluke da stupi u štrajk glađu, koju su podržali funkcioneri grada i gradski odbornici, da se skrene pažnja javnosti na, kako je rekao, "huligane, divljanje na ulicama Beograda i sprečavanja da se grad razvija".
 

2024 © - Vesti online