Petak 12.04.2019.
13:26
Vestionline, Tanjug

Poslanici SNS: Branićemo Skupštinu, ali nećemo štrajkovati

Tanjug
Aleksandar Martinović i poslanici SNS-a

Na pitanje da li će poslanici SNS-a štrajkovati glađu, Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije - SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu. 

- Ako poslanici Dragana Ðilasa odluče da stupe u štrajk glađu da bi ucenjivali državu, predsednika ili Vladu Srbije, istog momenta će poslanici SNS-a stupiti u strajk glađu. Naš štrajk glađu će trajati duže i do Boškovog, Ðilasovog i Jeremićevog - rekao je Martinović. 

On je naveo da su naprednjaci spremni da vode dijalog i sa opozicijom i podsetio da je predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala na konsultacije u utorak sve šefove poslaničkih grupa. 

- Nadam se da će i oni koji su pre neki dan upadali motornim testrama, pretili i činili druge stvari shvatiti da sem dijaloga drugog rešenja za ovu situaciju nema. Ako hoće razgovor, mi smo spremni, ako hoće nasilje i teror, to im više nećemo dozvoliti - rekao je Martinović. 

On je istakao da se odbranom Skupštine brani izborna volja građana i pozvao nadležne organe i ministre da, kako je rekao, rade svoj posao i da svima u Srbiji omoguće "slobodno kretanje, da radnici na gradilištima budu bezbedni, prolaznici, novinari, narodni poslanici i da nema više upadanja u institucije sa vešalima i testerama i zavrtanja ruku novinarkama". 

Martionović je ponovio Vučićeve reči da SNS ne mrzi nikoga. 

- Želimo da se Ðilas, Jeremić i ostali konačno dozovu pametu, neka uđu konačno u voz napretka Srbije ako to žele, ako ne žele, neka ostanu zarobljeni u prošlosti i neka žive u svom svetu u kome se bogate, a narod gladuje - kaže Martinović. 

Kako je rekao, sada je 2019. godina, Srbija se promenila i građani su shvataili da nema drugog puta osim onog koji je trasirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i broj okupljenih građana sinoć u Novom Sadu je to pokazao. 

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su oni spremni da od danas, pa do kad bude potrebno, brane parlament.

- Spremni smo da budemo prisutni fizički ovde u Narodnoj skupštini danima i noćima, jer nećemo da dozvolimo onima koji bi nasiljem da preuzmu vlast da upadnu u Parlament i da se ponove scene koje su se dešavale na ulicama Beograda - rekao je Martinović.

On je istakao da neće dozvoliti da se parlament pretvori u poprište primitivizma, nasilja i povampirenog fašizma.

- Fašizam nikada u Srbiji nije imao podršku - poručio je Martinović.

2024 © - Vesti online