Radost za dva Aleksandra

Lična arhiva
Aleksandar Golijan

- Veliko hvala tom čoveku što me se i posle toliko vremena setio i poželeo da me obraduje. Sa ponosom mogu da kažem da završavam četvrti razred za šumarskog tehničara i da ću upisati Šumarski fakultet. To je i moj pokojni otac završio, tako da nisam imao nikakvu dilemu šta ću dalje. Njemu na čast i uspomenu - rekao je mladi Aleksandar.

I dalje je odličan učenik, iako mora da živi na specijalnom režimu ishrane zbog teškog oblika poremećaja metabolizma. Sa majkom Mirkom, koja je Acu dobila posle 18 godina braka sa suprugom Milankom, živi od penzije pokojnog supruga, koja nije velika, ali njima mnogo znači.
Isti iznos, proteklih dana stigao je i u ruke slepog dečaka i imenjaka Aleksandra Smukova iz Dobrinaca kod Rume.

- Nažalost, naš Aca se već dve nedelje bori sa bronhitisom, pa ne ide u školu. Otkako mi se i suprug razboleo, sve nam teško pada, jer sada i zvanično sve članove naše porodice muče razne zdravstvene boljke, a gde bolest uđe na vrata, sreća izlazi kroz prozor. Svakako, hvala tom divnom čoveku koji nas se povremeno seti, kao i svim ostalim humanim zemljacima koji su nam podrška u teškim vremenima - poruka je mame Aleksandre Smukov.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online