Petak 12.04.2019.
12:15
Vestionline, Tanjug

"Pravi genocid je počinjen u Srpskoj Krajini, a ne u Srebrenici"

Vesti
 

- Za dešavanja na ovim prostorima zainteresovao sam se još 1991. godine i pratio sam sve. Video sam da mediji u Americi uglavnom objavljuju jednostrane izveštaje o svemu i zato sam počeo da se bavim dešavanjima i shvatio sam da je najvažnije pitanje u stvari pitanje Srebrenice - rekao je Izrael za banjalučki Glas Srpske.

On je naveo da svi svetski mediji, pa tako i u Americi, svake godine naprave poplavu vesti o Srebrenici.

- Svake godine se pojavljuju novi svedoci koji pričaju svoje navodno strašne priče i govore o onome što se njima navodno dogodilo i iznose svoje viđenje onoga što se dogodilo u Srebrenici, a praktično niko kritički ne posmatra sve što objavljuju - rekao je.

On je naveo da je devet godina studiozno pratio izjave svedoka pred Haškim tribunalom.

- To je nemoguće šta su svedoci govorili. Tu je bilo strašnih priča, kao recimo kako je stari čovek nosio dvoje dece, a onda ga je zaustavio srpski vojnik, rekao mu da spusti decu i ubio ih. To su strašne priče, a najstrašnije je što su lažne - kazao je Izrael.

Govoreći o tome zbog čega su ljudi na Zapadu verovali u lažne priče svedoka iz Srebrenice, on je naveo da je to zbog toga što "tim svedocima niko nije smeo da kaže da lažu".

- Njih svi tretiraju kao svete žrtve i niko njihov status nije smeo ni slučajno da dovodi u pitanje - rekao je on i dodao da su često i pojedini srpski advokati to prihvatali zdravo za gotovo i snishodljivo se ponašali prema lažnim žrtvama.

Izrael je naveo i da Srebrenicom pokušava da se zameni Jasenovac na način da se kaže "ustaše su su bile loše, ali, evo, vidite da su Srbi mnogo gori", što je, kaže, nedopustivo.

Izrael je rekao da je na poziv predsednika Organizacije starešina Vojske Republike Srpske Milovana Milutinovića došao u Banjaluku da učestvuje u radu međunarodne konferencije "Srebrenica, stvarnost i manipulacije".

2022 © - Vesti online