Četvrtak 11.04.2019.
18:50
Tanjug, Vestionline

Vučić: Očekuju se velike investiciju u Novom Sadu (FOTO)

Tanjug
Aleksandar Vučić

U Novom Sadu završen je miting u okviru kampanje "Budućnost Srbije". Vučić je rekao da 45 godina nije bilo novih fabrika u tom gradu, a da su onda došle dve.

Kompanije "Delfaj" i "Lir" su, kaže Vučić, zaposlile 5.000 ljudi. Onda je, navodi, došao i istraživački centar "Kontinentala", jedne od najmoćnijih nemačkih kompanija.

- Zahaljujem svima koji rade dobar posao na obrazovanju mladih, da bi mogli da rade najvažnije poslove za svetski najbitnije kompanije - rekao je Vučić.

Dodao je da to nije sve za Novi Sad i da danas donosi "dva mala poklona" - dolazak kompanija koje će uložiti po 50 miliona evra.

Tanjug
 

Jedna od njih će zaposliti 400 ljudi. Druga kompanija je iz prehrambene industrije.

- Videćete jednog od najmoćnijih svetskih proizvođača čokolade u Novom Sadu - poručio je Vučić.

Vučić je rekao da se putevi grade više nego ikada.

- Sve su nam razorili. Mi danas gradimo puteve više nego ikada, mi ćemo za tri ili četiri meseca imati više kilometara auto-puta nego Hrvatska - rekao je Vučić.

"Bahato ponašanje Prištine"

Ponašanje Prištine nazvao je bahatim i osionim i ponovio da pored pritisaka neće nastaviti pregovore dok se takse na Kosovu i Metohiji ne ukinu. On je poručio stranim silama da ne zovu Srbiju dok se ne ukinu takse.

- Moj odgovor je - džaba ste krečili, ne zovite Srbiju, nikakav pritisak neće proći. Dosta je bilo ponižavanja našeg naroda. Nikom ništa nažao nismo učinili. Sve svoje obaveze smo ispunjavali ali nećemo dati nikom da gazi Srbiju - naveo je Vučić.

Govoreći o opoziciji, Vučić je rekao da neće da razgovra sa "fašistom Obradovićem i dvojicom lopova Đilasom i Jeremićem".

- Ali je obaveza drugih u parlamentu da razgovaraju sa poslanicima - naveo je Vučić.

- Važno je da razgovaramo i da postoji dijalog a ne nasilje, razgovor a ne ucene. Ne možete ciljeve da ostvarujte tako što tučete žene i unosite testere da biste zavodili red. U Srbiji nasilje i fašizam nikada nisu i nikada neće proći - rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvala na neverovatnom dočeku! Živeo Novi Sad! #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана 11. Апр 2019. у 9:19 PDT

Poruke Dačića, Pastora i Mirovića 

Osim predsednika Srbije, na skupu su govorili potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Dačić je na mitingu rekao da je vlada radila sve kako bi ojačala položaj.

- U ovih sedam godina sve je urađeno da se zaštite naši državni i nacionalni interesi. Ne da nismo ništa izgubili nego smo ojačali poziciju i međunarodni položaj. Danas je Srbija faktor sa kojim se razgovara a ne tema o kojoj se razgovara - naveo je Dačić.

Ištvan Pastor je rekao da je ponosan na svoj narod šot je veran otadžbini. "Ponosan sam na svoj mali narod što je veran otadžbini, spreman da podnese teret, uloži napor. Stalo nam je da Srbija napreduje, da bude normalna, prosperitetna država u kojoj imamo budućnost za sebe i svoje unuke", naveo je Pastor.

Pokrajinski premijer Igor Mirović je poručio da sledi politiku Aleksandra Vučića.

- Danas gledamo u budućnost, sledimo politiku rezultata koju predvodi Aleksandar Vučić. Verujem da gledajući u tu budućnost možemo da vidimo novi kulturni centar, novi tehnološki park, nove brze puteve u Sremu i Banatu i stvarati uslov za dolazak domaćih i stranih investitora - rekao je Mirović.

2024 © - Vesti online