Četvrtak 11.04.2019.
17:34
Hotsport, Vestionline

Veljkovićeva u finalu Lige šampiona

EPA
Stefana Veljković očekuje titulu u najelitnijem evropskom takmičenju

Pre dva meseca Stefana Veljković je sa Novarom kao jedina Srpkinja učesnica finala osvojila titulu prvaka italijanskog Kupa. Sad su na korak od istorije, od trofeja koji u svojim vitrinama do sada nije imala ni Novana, a ni naša reprezentativka koja ima zlatnu medalju sa svetskog prvenstva.

Za konačan plasman u finale Novara je kod kuće izgubila meč od aktuelnog prvaka Starog kontinenta sa 3:1 (u triler završnicu pobedila sa 16:14 i tako otišla u finale.

Evropa će 18. maja u Berlinu dobiti novog šampiona.

- Naravno da su nam ambicije da se popnemo na evropski tron. Kvalitet imamo, želju takođe, ali to imaju i naše protivnice. Sigurna sam da će to biti spektakl. Dve italijanske ekipe se bore za najznačajniji trofej Starog kontinenta. Naravno da bih jako volela da u moju ličnu riznicu trofeja dodam i medalju Lige šampiona. U svakom slučaju ponosna sam na sve ono što sam osvojila i u klupskoj i u reprezentativnoj karijeri. A posebno sam ponosna sto sam iz Srbije. To svuda i na svakom koraku, ma gde igrala, ističem - zaključila je zlatna reprezentativka Srbije Stefana Veljković.

2024 © - Vesti online