Četvrtak 11.04.2019.
21:13
B. M. - Vesti

Udruženi s Makedoncima

B. Miličić
Druženja organizuju u restoranu

Milan Nikolić blagajnik SKU "Sveti Sava" kaže da su sa dve zajedničke proslave sa Makedoncima prikupili 500 evra i to već poslali u otadžbinu.

- Kada smo makedonskim prijateljima rekli da novac nameravamo da predamo crkvama i manastirima u Srbiji, na području Levča, oni su i svoj deo ostavili nama. Prethodno smo nekoliko puta prikupljeni novac od proslava delili, a ovaj put su oni svoj deo dali nama. Prikupljenih 500 evra podelio sam u četiri crkve u selima Tečić, Rabenovac, Denkovac i Raletinac blizu manastira Kalenić - kaže Nikolić i dodaje da je u toku nova akcija prikupljanja novčanih sredstava za Kraljevo, koja će biti podeljena onima kojima bude najpotrebnije.

I ovo naše udruženje u sličnoj je situaciji kao i mnogi drugi klubovi u Bavarskoj - sve je manje članova, starija generacija polako odlazi, a mladima klubovi nisu mnogo interesantni, osim ako se ne radi o folkloru i eventualno fudbalu.

To potvrđuje i Milan Nikolić rečima da su iz "stare garde" ostala još samo njih trojica - Jovan Đuričić, Petar Nikolić i on. Mladih nema mnogo u udruženju, pa predsednica Ivanka Huber nastoji da ih bar povremeno okupi da se druže. Tada dođu i zemljaci iz Marktredvica, Najle, Kulmbaha, Hofa.

B. Miličić
Stara garda: Milan Nikolić
2024 © - Vesti online