Četvrtak 11.04.2019.
10:29
Vestionline

Odlazak legendi - Vejd se oprostio tripl-dablom, Novicki sa 20-10 (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP Photo/Kathy Willens
Poslednji ples

Dan posle oproštaja pred domaćim auditorijumom uz po 30 poena, momci koji su obeležili početak novog milenijuma u najjačoj ligi sveta dočekali su i vreme za "fajront".

Dvejn Vejd je na gostovanju Bruklinu upisao tripl-dabl od 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Hit neće učestvovati u narednoj fazi, stoga je poraz od Netsa 113:94 poslednji izlazak "Munje" na parket. 

U prvim redovima su ga ispratili najbolji prijatelji Lebron Džejms, Kris Pol i Karmelo Entoni, koji je imao tu čast da dobije na poklon dres sa finalne utakmice od Vejda lično.

Tanjug/AP Photo/Kathy Willens
Entoni, Vejd, Pol i Džejms
Tanjug/AP Photo/Kathy Willens
Vejd I Entoni sa dresom

Simbolično, do dvostrukog broja asistencija i kompletiranja statističkog dostignuća se domogao asistencijom za jedinog saborca iz najranijih šampionskih dana u 16 godina dugoj karijeri, Judonisa Haslema. 

U suze je prasnuo Dirk Novicki pred auditorijumom "AT&T" centra u San Antoniju, posle emotivnog video omaža. Derbi Teksasa neće bit isti bez duela Dankana i Novickog. I to publika u San Antoniju ume da ceni.

Nemački genije je uzvratio sa 20 poena i 10 skokova. "Mamuze" su trijumfovale 105:94.

Svakom ljubitelju košarke zastane knedla u grlu kada shvati kakva dva imena više neće pleniti arenama SAD i sveta. Gotova je igračka karijera, ali sledi novo poglavlje i uplitanje ova dva šampiona će samo goditi košarci.

Tanjug/AP Photo/Kathy Willens
Tanjug/AP Photo/Kathy Willens
Trener Sparsa Greg Popovič i Dirk
Tanjug/AP Photo/Kathy Willens
2024 © - Vesti online