Sreda 10.04.2019.
13:42 >> 14:02h
Vestionline, Tanjug

Vučić potvrdio sastanak s Tačijem i Haradinajem

Tanjug
Foto: Arhiva

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je pozvan da dođe u Berlin sa premijerkom Anom Brnabić, a da su pozvani i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Prištinska televizija Klan Kosova javila je ranije danas da bi srpski i albanski predsednici i premijeri, kao i predstavnici prištinske administracije trebalo bi da se sastanu u Berlinu 29. aprila na poziv Nemačke i Francuske, a da će jedna od tema biti i dijalog Beograda i Prištine.

Sastanku bi, prema prištinskoj televiziji, trebalo da prisustvuju i predsednik i premijer Albanije Edi Rama i Ilir Meta.

O skupu u Berlinu i "lokalnim bajama" iz Prištine...

- Ne očekujem ništa. Poštujem Angelu Merkel i Emanuela Makrona, mislim da imamo međsobno poštovanje, ali, imajući u vidu s kim imamo posla u Prištini, ne očekujem ama baš ništa - rekao je Vučić.

Komentarišći to što se u prištinskim medijima taj sastanak vidi kao dokaz da su evropski donosioci odluka pokazali da se fokus stavlja na pripreme završne faze dijaloga, Vučić je rekao:

- Što je babi milo, to joj se i snilo. Blago njima i njihovim završnim fazama.

Vučić je poručio da Priština mora prvo da ukine takse, pa da se tek onda počnu uopšte razgovori.

- Ako misle da postoji taj malj, ta puška koja će da me natera da prihvatim da sednem sa njima dok takse ne ukinu... Ne postoji to na kugli zemaljskoj - rekao je Vučić.

Kako je rekao, "lokalne baje", iz Prištine i bilo kog drugog dela regiona, koje su pomislile da mogu da rade šta hoće i da ponižavaju Srbiju - mogu to da zaborave.

Ponovio je da je Beograd spreman da počne da razgovara, kada Priština ukine takse, te da imamo mnogo da ih pitamo, s obzirom na sve što su u međuvremenu uradili.

- Ako misle da će neko da razgovara o njihovoj platformi, mogu slobodno da je pocepaju u koliko god hoće komadića, ja neću ni da je gledam. Pogledao sam je samo da vidim koliko bezobrazni mogu da budu i video sam da granice njihovog bezobrazluka ne postoje - rekao je predsednik Srbije.


 

2024 © - Vesti online