Četvrtak 11.04.2019.
00:53
Z. Marjanović - Vesti

Traktor za heroja s Košara

Lična arhiva
Ostvaren san: Za volanom novog traktora

Perovići žive u kući staroj 160 godina i Zoranova želja bila je da napravi novu i nabavi bar nešto mehanizacije kako bi obrađivao ono malo zemlje koja ih hrani. Čačanski i gornjomilanovački privrednici doneli su odluku da se heroju sa Košara oduže tako što će mu kupiti novi traktor i izgraditi kuću i samo nekoliko dana kasnije posetili su Zorana i doterali i novi traktor vredan 12.000 evra.

Ključeve mu je uručio privrednik Milenko - Kole Kostić koji je plemenitu akciju ostvario sa Slobodanom Spasojevićem, Draganom Jovićem, Aleksandrom Milojevićem i Milanom Pršićem.

Tu nije kraj dobrim vestima. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović obećao je da će uskoro početi gradnja kuće za Peroviće od 50 kvadrata.

Radost Perovića je ogromna, jer Zoran je do sada po sedam dana u nedelji nadničio kod komšija, a u kanisterima peške po sedam kilometara od Mrčajevaca do Ostre nosio naftu kako bi mu neko od meštana poorao tridesetak ari zemlje od koje hrani i petočlano domaćinstvo i stoku u nakrivljenoj štali.

Ranjen činio podvige

Zoran Perović je za vreme NATO bombardovanja bio u zloglasnom selu Junik i na karauli Košare boreći se protiv agresora koji su nadirali iz Albanije. Kada je bomba pala na kuću u kojoj se nalazio probudio se u bolnici posle nekoliko dana sa 17 kopči na glavi.

Na svoj zahtev vratio se na Košare da učini podvige. Pod kišom metaka sa poprišta je izneo ranjenog vojnika, a kasnije i telo saborca koje nije hteo da ostavi na bojištu.

2024 © - Vesti online