Sreda 10.04.2019.
12:22
Vestionline

Obuke za posrednike u prometu nepokretnosti: unapređenje znanja o pravnom okviru i obuka za korišćenje sistema eKatastar

PKS
 

Cilj obuke je da se unaprede znanja posrednika o pravnom okviru koji reguliše postupak upisa nepokretnosti u katastar, kao i upoznavanje sa svim dokumentima potrebnim za solemizaciju ugovora o prometu nepokretnosti kod javnog beležnika.

Polaznici su upoznati sa procesom digitalizacije RGZ, sistemima koji će im biti dostupni i prošli su obuku za praktičan rad sistema eKatastar Republičkog geodetskog zavoda.

Obuke su sprovedene u saradnji sa regionalnim privrednim komorama PKS.

U periodu od 18. do 27. marta 2019. godine, održano je 14 obuka u šest gradova kako bi se pokrili svi privredni subjekti na teritoriji Republike Srbije.

Ukupno  257 agenata je prisustvovalo obukama. Pozivi su upućeni svim registrovani privrednm subjektima za obavljanje delatnosti posredovanja u prometu nepokretnosti, prema registru posrednika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, 806 privrednih subjekata - posrednika.

Obuka je bila besplatna za sve polaznike kojima su nakon završene obuke dostavljeni materijal i prezentacije sa predavanja.

2024 © - Vesti online