Četvrtak 11.04.2019.
06:30
Lepota i zdravlje

Skandinavska dijeta - idealna priprema za leto

pixabay.com
Losos je nezaobilazan deo ishrane na severu Evrope

Naravno da efikasan gubitak kilograma, bez yoyo efekta podrazumeva zdrave navike, adekvatnu ishranu i trening, koji će vam pomoći da sagorite suvišne kalorije. Kada je o ishrani reč, Skandinavska dijete nam omogućava da jedemo zdravo, bez prevelikih odricanja, a da uz to uspešno gubimo kilograme. Ova dijeta podrazumeva smanjen unos nezdravih ugljenih hidrata i mlečnih proizvoda, kako bi se unos ostalih namirnica povećao.

Ovaj režim ishrane podrazumeva belančevine, zdrave ugljene hidrate, povrće i nizak unos masnoća. Voće, nemasno meso, jaja i sir, konzumiraju se u manjim količinama, dok se prednost daje vlaknima.

Nije reč o restriktivnoj dijeti, jer možete jesti sve, ali neke namirnice jednostavno imaju prednost nad onim drugim. Kada je voće u pitanju, prednost ima crveno voće, poput jagoda i malina, dok lisnato povrće odnosi prednost. Uz pojedine namirnice, važno je da se obroci količinski rasporede, tako da poželjne namirnice zauzimaju veći procenat obroka, dok recimo jaja i meso, moraju činiti onaj, procentualno manji deo obroka.

Kada je meso u pitanju, prednost ima riba, i to ona, koju možemo pronaći u skandinavskim zemljama, kao što su losos ili skuša.

Ukoliko želite da vidite brze i efikasne rezultate, zaboravite na grickalice, već za užinu pojedite orašasto voće. I ne zaboravite da je trening obavezna stavka vaše dnevne rutine.

2024 © - Vesti online