Četvrtak 11.04.2019.
04:30
Vestionline

Microsoft srušio veliki kompjuterski mit

pixabay.com
 

Slobodno "čupajte" USB iz kompjutera i laptopa kako stignete - samo vodite računa da ga fizički ne oštetite. Sve one "Safely Remove Hardware" savete, koje su nam toliko godina nametali sa svih strana slobodno zaboravite!

Microsoft je najzad potvrdio da Windows 10 ima opciju "Quick Removal", koja bilo koji priključen USB samostalno isključuje čak i pri naglom isključivanju sa sistema, odnosno ručnom vađenju uređaja tj. veze s uređajem, bez prethodne najave kroz opcije softvera. Pomenuta opcija je sama po sebi uključena od verzije Windows 10 1809, koja je isporučivana korisnicima od oktobra 2018. godine.

Microsoft je ovo i potpisao, da svi shvate, kao podatak na svojim zvaničnim stranicama.

Tom Varen, Microsoft ekspert i profesionalac ove kompanije potvrdio je da je Windows imao opciju za bezbedno isključivanje USB uređaja još od Windows 7 operativnog sistema, dakle još od 2009. (Windows 7 je proizvođačima hardvera isporučen u julu, a korisnicima u oktobru iste godine).

Ipak, istina je da je i sama kompanija Microsoft slala pomešane poruke u vezi s ovim svojevrsnim kompjuterskim mitom, posebno što je i danas opcija "Safely Remove Hardware and Eject Media" prisutna na najvećem broju operativnih sistema.

Ipak, više za vađenje USB-a ne morate da brinete i uskoro će i ova navika biti prevaziđena, baš kao što su namotavanje audio kasete, presnimavanje VHS-a ili čišćenje glave kasetofona…

2024 © - Vesti online