Utorak 09.04.2019.
20:55
Mondo.rs, Vestionline

Najveći propusti "Igre prestola" (VIDEO)

Youtube/GameofThrones
 

I to ne pričamo o greškama kao što su "kako likovi pređu ceo Vesteros za pet minuta", pošto je jasno da bi serija trajala 12 godina kada bi se svaki korak svačijeg puta prikazivao pred kamerama u realnom vremenu. Ne, pričamo o velikim, očiglednim greškama koje bodu oči!

Stanis je, izgleda, imao kompjuter

Barem po slici iz scene u kojoj je umro, u desetoj epizodi pete sezone. Jer, kako ćeš pred crvenog gospodara R'Lora, a da prethodno nisi napunio laptop.

Premotajte na 0:54

Gumeni mač Džona Snežnog

Džon Snežni ima mač od valirijskog čelika, "Dugačku kandžu". Ali u sceni koja prethodi "boju kopiladi", u kojoj Remzi Bolton lovi Rikona Starka lukom i strelom, Džon se sprema da ga odbrani mačem od, čini se, valirijske gume.

Pogledajte

Ležernost na severnjački način iz prve sezone

Ili "kad su se svi već doterali za dolazak Lanistera, ja ću baš da obučem farmerke i gumenjake".

Špica je malo popila…

Kratak uvod, ako niste preterano pažljivo gledali špicu prethodnih nekoliko godina. Pored imena svakog glumca nalazi se grb porodice kojoj pripada, bilo kao član, vazal ili nešto drugo. Dakle, pored glumaca koji igraju Starkove trebalo bi da bude vuk, Lanisteri dobijaju lava, Targarjeni zmaja, i tako dalje.

Ali, u prvoj sezoni, sličice, odnosno grbovi, i imena glumaca bili su potpuno izmešani. Tako ispada da je Sansa (Sofi Tarner) Targarjenka, jer je pored njenog imena zmaj. Na isti način, sličicu pored imena Ijana Glena (ser Džora Mormont) možemo protumačiti kao spojler, jer nam je on predstavljen kao da je u službi Targarjena, pa tek kasnije shvatamo da radi za Lanistere, što je jasno naznačeno na špici jer je pored njegovog imena lav.

Targarjeni su na špici prve sezone "zastupljeni" različito. Dok je pored imena Harija Lojda (Viseris) odgovarajuća sličica zmaja, Emilija Klark (Deneris) na špici ima sličicu lava.

Ranije se mislilo da špica uvek sadrži sva mesta koja ćemo "posetiti" u epizodi, ali onda su autori objasnili da zapravo postoje druga pravila. U svakoj špici moraju da se pojave Zimovrel, Kraljeva luka, Zid i "koja god da je lokacija na kojoj je trenutno Deneris", makar se Majka zmajeva i ne pojavila u toj epizodi. Takođe, kada su likovi u manjim gradovima ili u "tranzitu", špica će prikazati prestonicu tog dela teritorije.

Svi Barateoni su crnokosi

Kao što je Ned Stark otkrio u prvoj sezoni, u knjigama Kraljeve luke.

To otkriće je bilo i katalizator njegove propasti, pošto se niko u Vesterosu nije bavio genetskom kombinatorikom, kako bi Starku dokazao da crnokosi otac i plavokosa majka ipak mogu da dobiju dete svetle kose. Dakle, po pravilima Vesterosa, svi Barateoni moraju da imaju crnu kosu.

Osim Širin Barateon. Kćerke Stanisa Barateona, koja ima svetlu kosu. U videu ćete videti da je i kosa njene majke Selise tamna.

Melisandrina "čarobna" ogrlica

Sećate se, ona sa rubinom, koju ne skida? Zato što, kada je skine, prikaže svoj stvarni oblik?

Ovaj?

2024 © - Vesti online