Utorak 09.04.2019.
14:24
Vestionline

Virdžinija prvi put na tronu NCAA lige

twitter.com/ncaabasketball
 

Virdžinija Kavalirsi osvojili su titulu NCAA lige, prvi put u istoriji.

Košarkaši Univerziteta Virdžinija posle "ludog" polufinala, uspeli su da dobiju i neizvesno finale, i popnu se na tron.

U finalnom meču savladali su Teksas Tek posle produžetka. Slavili su rezultatom 85:77, nakon što je u regularnom delu bilo 68:68.

U Mineapolisu je viđen pravi spektakl, velika i neizvesna borba u kojoj je prednjačio Di'Andre Hanter, koji je upisao 27 poena, uz devet skokova, uključujući i trojku 13 sekundi pre kraja regularnog dela za produžetak.

Sjajnu partiju pružio je i Kajl Gaj. On je postigao 24 poena, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača (MVP) Fajnal-fora.

U ekipi pobednika istakao se i Taj Džerom, koji je finalni meč završio učinkom od 16 pogodaka, šest skokova i osam asistencija.

Kod Teksasa najbolji su bili Brendon Frensis sa 17 poena, i Davide Moreti i Džeret Kalver koji su upisali po 15 pogodaka.

Univerzitet Virdžinija, koji postoji tačno dva veka, tako je prvi put u istoriji postao šampion NCAA u finalu koje je osmi put rešeno u produžetku.

Pre Vidržinije poslednji šampioni koji su do titule stigli posle "ekstra tajma" bio je tim Kanzasa, koji je 2008. savladao Memfis (75:68).

2024 © - Vesti online