Utorak 09.04.2019.
14:52
Vestionline, Tanjug

Tačijeva odluka o izborima iznenađujuća

A. Čukić
Foto: Arhiva

Ti izbori zakazani su za 19. maj, a kako je Tači ranije rekao, na osnovu konsultacija i sa Centralnom izbornom komisijom. Međutim, u toj komisiji su iznenađeni takvom odlukom.

Predsednica komisije Valdete Daka je rekla da je odluka doneta bez konsultacija sa Centralnom izbornom komisijom, da su Tačijevu najavu dobili juče i da ne zna kako je ona doneta, odnosno kako su proglašeni izbori, piše Zeri.

Daka je istovremeno najavila datume početka i okončanja predizbornih procesa.

"Rokovi za izborna okupljanja počinju 13. maja i završavaju 17. maja. Rok za prijavu političkih subjekata počinje 8. aprila i završava se 19. aprila. Aplikacija političkih subjekata počinje 9. aprila i završava se 18. aprila. Imenovanje opštinskih izbornih komisija počinje 15. aprila. Sertifikacija biračkih spiskova će biti obavljena 13. maja, dok će biračko mesto biti objavljena 9. maja", rekla je Daka.

Gradonačelnici srpskih opština, Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, ostavke su podneli krajem novembra prošle godine, u odgovor na odluku Prištine da uvede uvećane takse na robu iz Srbije i BiH.

Tačijevu odluku odmah je podržao premijer Ramuš Haradinaj i pozvao građane severa da se kandidiraju i glasaju.

2024 © - Vesti online