Utorak 09.04.2019.
13:06 >> 14:36h
N1, Vestionline

Bastać na Trgu Republike: Protest zbog radova u centru grada (FOTO)

Twiter/Savez Za Srbiju
 

Bastaću i zaposlenima se priključilo nekoliko građana, a ukupno ih je na gradilištu 20-ak. Na gradilištu je, kad su stigli, oko podneva, bio jedan kamion i bager, koji je utovarao kamen i pesak u kamion, ali čim se pojavio Bastać sa ljudima u njegovoj pratnji, ugasili su motore i napustili vozila, javlja N1.

Bastać je, kako je preneo, tražio šefa gradilišta i rekao mu da planiraju da zaustave sve radove i da su došli da ga obaveste o tome, a on je, prema njegovim rečima, rekao da nema problem s tim.

Okupljeni na gradilištu su rekli da ne postoji vremenski okvir koliko dugo planiraju tu da ostanu, dodajući da će dolaziti svaki dan, koliko bude potrebno, dok se ne obustave radovi.

- Blokada će trajati sve duže i duže, sve dok se ne pojavi gradonačelnik ili dok ne raspiše referendum na kom bi se građani izjasnili da li su ovi radovi potrebni ili ne - rekao je Bastać.

Bastać je dodao i da očekuje da do njih dođe gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kako bi porazgovarali, ali ako se ne pojavi, kako je rekao, a neko, oni blokiraju rad na gradilištu u centru grada - da je to samo još jedan dokaz da gradska uprava ne radi svoj posao.

Predsednik beogradske organizacije Dveri Jugoslav Kiprijanović naveo je da im je direktor firme Štrabag, koja izvodi radove, rekao da to (što žele da blokiraju gradnju) nigde u životu nije doživeo. "A ja ga ovde javni pitam - a gde je u životu doživeo da ne postoji detaljni plan regulacije i izmene detaljnog plana regulacije, a da je neka firma mogla da počne sa izvođenjem radova".

Ljudi koji su došli doneli su stolice, piće, zvučnike sa kojih puštaju muziku.

Oni dodaju da su tu i zato što ne znaju kako će izgledati rekonstrukcija i dalje širenje pešačke zone u centru grada.

Situacija je mirna, nije bilo policajaca, tek nešto pre 14h došla su dva komunalna policajca koja su snimala šta se dešava.

Okupljeni su ispisali grafite "Vesiću, ja odavde ne idem".

Podsetimo, Bastać je tokom vikenda zajedno sa aktivistima opozicionog Saveza za Srbiju u Kolarčevoj ulici u Beogradu učestvovao u raznim sportskim aktivnostima zbog, kako je naveo, "oslobađanja" centra Beograda od "štetnih" projekata gradske vlasti.

2024 © - Vesti online