Utorak 09.04.2019.
12:44
Vestionline, Tanjug

Komšić: Hrvatska da obustavi progon

youtube.com/N1
 

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Komšić je još jednom pozvao bosanskohercegovačke pravosudne i bezbednosne agencije da zaštite državljane Bosne i Hercegovine koji se nalaze na udaru obaveštajnih službi drugih država.

Ministarstvo bezbednosti BiH nedavno je dostavilo Predsedništvu Bosne i Hercegovine informaciju o aktivnostima hrvatskih obaveštajaca i diplomata na navodnom naoružavanju selefija u toj zemlji, preneo sarajevski portal Klix.

Direktor Bezbednosno-obaveštajne agencije (SOA) Hrvatske Daniel Markić nedavno je priznao da su hrvatski obaveštajci razgovarali s državljanima Bosne i Hercegovine uprkos tome što je prva reakcija hrvatskih vlasti bila, prema Mektićevim tvrdnjama, "politikantske konstrukcije". 

Tužilaštvo BiH nedavno je saopštilo da je donelo je naredbu o nesprovođenju istrage protiv zamenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, novinara Mate Ðakovića i Ivana Bandića, generalnog konzula Hrvatske u BiH u Konzulatu u Tuzli, jer ni direktor OSA-e, ni svedok H. Č., a ni ostali predstavnici bezbednosnih agencija u BiH nisu potvrdili tačnost navoda Dragana Mektića i novinara Avde Avdića.

Nasuprot toga Tužilaštvo je naredilo je sprovođenje istrage protiv ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića.

2024 © - Vesti online