Ponedeljak 08.04.2019.
18:00 >> 09:38h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: V. Sekulić

Ponovo spaseni

V. Sekulić
Muke neprestane: Porodica Golubović

Učinila je to poslavši im donaciju od 400 dolara posredstvom naše sidnejske Redakcije, koju smo Golubovićima odmah prosledili na kućnu adresu, kako bismo rešili pitanje duga za kiriju, od kojeg im se strah uvukao u kosti.

Upravo zahvaljujući daru njihove spasiteljke iz daleke Australije, nakratko je otklonjena opasnost da dođe do izbacivanja ove mnogočlane porodice na ulicu.

- Ne znam šta bih rekla u ovom trenutku, prosto teško mi je da dođem sebi. Hvala toj dobroj duši po stotinu puta. Suza suzu sustiže. Ana nas je ponovo spasla. Neka joj dragi Bog još boljim uzvrati! Molićemo se za njeno zdravlje dok smo živi. Kako nismo platili kiriju za stan, gazda nam je rekao da se pripremimo i da se iselimo čim pre ukoliko ne platimo bar jednu. Nismo imali kud, pa smo pozajmili deo novca i svi se rastrčali da pronađemo bar neki posao u nadnici - rekla je kroz suze Vesna Golubović, dodavši:

- Ovom donacijom odmah ćemo otplatiti deo duga i sačuvati ostatak za narednu kiriju. Iako našim mukama nije kraj, ovakav vid podrške i pre svega razumevanja nam beskrajno znači. Najžalije mi je dece koja sve ovo moraju da preživljavaju. Nisu mali, samim tim još bolje razumeju ovu strašnu situaciju iz koje izlaz ne vidimo. O svom toplom domu, nažalost možemo samo da maštamo. Izgleda da ga nikad nećemo dočekati...

Ova mnogočlana porodica već godinama živi podstanarskim životom. Doskoro Opština im je obezbeđivala smeštaj, ali stigla je nova odluka da na to više nemaju pravo i Goluboviće dovela u beznadežnu situaciju.

Dodatni teret je to što nema nikakvog sigurnog posla za Vesnu i njenog supruga Gorana u Paraćinu, a jedini mesečni prihod im je nešto malo preko 20.000 dinara socijalne pomoći, što nije dovoljno da se nahrani toliko dece. Zato, kada ima posla, svi idu u nadnicu ne bi li se izborili za opstanak.

Svi pod stresom

Od stresa koji preživljavaju od početka godine, kao i borbe da ne ostanu bez krova nad glavom, majka Vesna i otac Goran Golubović su popustili sa zdravljem.

- Toliko smo se potresli prošlog meseca, da je Goranu samo jedno jutro nešto iskočilo na telu, zbog čega je upućen na infektivnu kliniku. Šta je u pitanju, saznaćemo za koji dan. Ni ja baš nisam sva svoja, ali ne smem o tome ni da razmišljam - iskreno će Vesna Golubović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online