Ponedeljak 08.04.2019.
16:45
Vestionline, B92

"Partizan stvara NBA igrače, Stojaković i Bjelica su igrali za one što nisu baš dobri"

Epa/JASON SZENES
Divac i Stojaković

Divac je pričao o svom košarkaškom početku, kada je sa 14 godina prešao u Slogu.

- Kada se ovakve situacije dese, vratite 'film' na vreme u koje je sve počelo. To je bila velika odluka za mene i moju porodicu. Imao sam samo 14 godina, morao sam da napustim roditelje kako bih se posvetio košarci. Oni su me pustili da živim svoj san - kazao je Divac.

Vlade je tokom karijere za Partizan nastupao tri sezone, dok se kasnije na kratko zadržao i u Crvenoj zvezdi.

On je pohvalio crno-bele, a zatim i "bocnuo" velikog "crveno-belog" rivala, bivši tim Peđe Stojakovića i Nemanje Bjelice.

- Partizan, klub za koji sam igrao u mladosti, i dalje stvara NBA igrače. To je verovatno klub kroz koji je prošlo najviše NBA igrača, kao što je Bogdan (Bogdanović). Peđa (Stojaković) i Beli (Nemanja Bjelica) su igrali za drugu ekipu, ali oni nisu baš dobri - našalio se Vlade.

Proslavljeni as Kingsa kaže da je svakim uspehom postajao sve "gladniji" za novim.

- Kada sam uspeo da se probijem u tim želeo sam da igram barem pet minuta, onda sam želeo da budem starter... Tako je to u sportu, uvek želite više. Kada sam uspeo da dođem do reprezentacije hteo sam u NBA, kada sam to uradio hteo sam i više od toga... Sada imam 50 (godina) i umoran sam, mislim da sam ispunio sve ciljeve, kao igrač.

Divac kaže da ne može da izdvoji jedan trenutak u karijeri koji mu je bio najdraži.

- Teško je istaći samo jedan trenutak. Imao sam čast da igram za sjajne trenere, imao sam i sjajne saigrače. Početkom karijere osvojio sam četiri prvenstva i od te ekipe 'stvorena' su tri, četiri člana Kuće slavnih – Dino Rađa, ja i, trebalo bi, Toni Kukoč... Imali smo samo 16, 17 godina. Onda sam došao u reprezentaciju i medalje sa Olimpijskih igara za svoju zemlju su bile nešto fantastično - zaključio je Divac.

2022 © - Vesti online