Ponedeljak 08.04.2019.
16:24
Vestionline

Edegord se zidanovskom bravurom preporučio Zidanu za povratak u Real (VIDEO)

twitter.com/MijnVitesse
Martin Edegord s loptom ispred halfa PSV-a Nemca Danijela Švaba

Edegord je s nepunih 16 godina došao iz otadžbine u Relov drugi tim dok mu je trener bio proslavljeni francuski as Zinedin Zidan. Za "kraljevski klub" je debitovao u maju 2015. sa 16 godina i 157 dana, a tada je madridski velikan bio pod vođstvom italijanskog stručnjaka Karla Ančelotija.

Budući da norveški talenat u jakoj konkurenciji nije mogao da se ustali među prvotimcima, poslat je na kaljenje u holandsku ligu, prvo u Herenven, a u ovoj sezoni u Vitese.

U minulom kolu šampionata Holandije u Arnhem je došao šampion PSV i umalo je izgubio. U poslednjim trenucima utakmice odbrambeni igrač domaćih je skrivio prekršaj za najstrožu kaznu, što meksički napadač Lozano nije propustio da iz penala postavi konačnih 3:3. Prvak, ipak, nije zadovoljan podelom plena. Sada je poravnat na prvom mestu s Ajaksom, koji ga je nedavno savladao u derbiju u Amsterdamu (3:1), i tek će se voditi uzbudljiva borba za tron.

Jedan gol za Vitese, za vođstvo s 2:1 u 59. minutu, dao je Edegord. Prethodno je na sredini terena imao fintu kakvom je Zidan oduševio fudbalske zaljubljenike na meču Francuske i Danske na Evropskom prvenstvu 2000. Više nego dobra preporuka da ga novi-stari Realov trener vrati na "Bernabeu" na kraju sezone...

Pogledajte kako je Edegord igrao protiv PSV-a. Njegova zidanovska bravura je na 4:18 minuta pa uporedite.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online