Ponedeljak 08.04.2019.
15:26
Vestionline

Kompanije iz Srbije tradicionalno na Mostarskom sajmu privrede

PKS
 

Nastup srpskih privrednika na Mostarskom sajmu, već tradicionalno, organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) sa cilјem jačanja izvoznih kapaciteta domaćih kompanija.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: ALEVA, Novi Kneževac, GALEB METAL PACK, Šabac, GRAFIČKI CENTAR NOVA, Šabac,  HEMOTEHNA, Subotica,  NELLY, Loznica, POTENS PERFORACIJA Požega,  PREDIONICA VUČJE, Beograd,  SOKO INŽINJERING, Beograd, TEHNOMARKET, Pančevo, TRIGANO PRIKOLICE, Kragujevac.

 
U okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), PKS i RAS, u saradnji sa INTERA Tehnološkim parkom Mostar i Spoljnotrgovinskom komorom BiH, organizovaće 9. aprila Međunarodne B2B susrete, kao priliku za pronalaženje dobavljača, kupaca, partnera i uspostavljanje poslovnih kontakata.
 
Međunarodni sajam privrede u Mostaru, po broju izlagača i posetilaca, najznačajnija je sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini koja okuplja izlagače više od 30 zemalja na izložbenoj površini od 30.000m².
 
Organizatori očekuju više od 50.000 posetilaca tokom pet dana trajanja sajma. Kako je ovaj sajam po profilu opšti, predstaviće se kompanije  metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene oblasti, visokih tehnologija, kao i sektora usluga, od bankarstva do turizma.
Mostarski sajam je takođe mesto održavanja ekonomskih i stručnih konferencija i prezentacije gastronomske ponude. U sklopu sajma biće održane  i dve podsajamske manifestacije: Sajam turizma i Sajam knjiga i grafičke industrije.
 
Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Narodna Republika Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri.

2024 © - Vesti online