Nedelja 07.04.2019.
16:42
Vestionline

Vojvodina preko Partizana u plej-of!

partizan.rs

Vojvodina: Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Đurić, Mitošević - Gojkov, Đurić, Milojević (od 57. Nešković) - Matić Trener: Radovan Krivokapić.

Partizan: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Tošić (Od 100. Smiljanić), Zdjelar, Pantić, Šćekić, Zakarić (od 55. Zakarić) - Rikardo Trener: Savo Milošević.

Domaćini su u susretu poslednjeg kola Superlige bili pod pritiskom pobede za ulazak u doigravanje, dok su gosti bili pod pritiskom pobede zarad poboljšanja forme. Prevagnulo je na stranu Vojvodine.

Meč je obeležio prekid u 61. minutu zbog uvredljivih pesama gostujućih navijača, što je rezultiralo povlačenjem obe ekipe i određivanjem nadoknade od 16 minuta.

Rezultat na semaforu je pred stopiranje daljeg toka igre bio 1:1, Vojvodina je povela preko Matića u 3. minutu, dok je Tošić iz slobodnjaka u poslednjem napadu prvog poluvremena izjednačio.

Usledio je dvocifreni broj minuta nadoknade kada je ponovo Matić bio koban. Iskoristio je odličnu asistenciju Zukića na levoj strani kaznenog prostora i sa par metara od gola iskoristio zicer.

Partizan kreće u ofanzivu, što otvara kontranapad dvostrukog strelca Matića, ovoga puta u ulozi asistenta Gajiću za 3:1 i slavlje na "Karađorđu"!

Đorđe Ivanović je brzo uzvratio odmah po izvođenju sa centra za 3:2, ali nije bilo vremena da se izbegne poraz.

Savo Milošević upisuje drugi poraz u prve tri utakmice u trenerskoj karijeri. Crno-beli peti poraz u sedam utakmica. Velika pobeda nad tada trećeplasiranim Čukaričkim 3:2 nije pomogla da se uđe u zalet boljih izdanja. "Lale" su parirale stojički čitav meč, uprkos tome što nije bilo "Firmaša" zbog bojkota. Navijači Voše su bili nezadovoljni novim propisima, po kojima će se prvo čekati da gostuji napuste tribine, pa tek onda će biti omogućen izlazak domaćim pristalicama.

Ostale učesnike plej-ofa pogledajte ovde.

Kraj meča.

- 90+11 minut - GOL! IVANOVIĆ SMANJUJE NA 3:2!

- 90+11 minut - GOL! GAJIĆ ZA 3:1! Dvostruki strelac matić je povukao kontru i asistirao Gajiću za njegov prvenac u dresu Vojvodine!

- 90+10 minut - Ulazi Simljanić umesto Tošića.

- 90+10 minut - GOL! 2:1! BOJAN MATIĆ! Zukć asistira sa leve strane kroz noge Valijentea za ubojitog Matića na prvom stativi! Ovaj rezultat vodi Novosađane u plej-of!

- Utakmica se produžava na još 16 minuta, zbog dugog prekda.

- 87. minut - Ulazi Saša Ilić umesto Danila Pantića, kao i Dejan Zukić na mesto Damira Zlomislića.

- 85. minut - Došlo je do kontakta u 16 metara Partizana, ali bez penala. 

- 79. minut - Umalo autogol Valijentea! Nesigurna intervencija posle centaršuta, ali refleksi Stojkovića sprečavaju nepoželjno po Partizan.

- 74. minut - Nastavlja se utakmica. 

- Golman Vladimir Stojković je otrčao do navijača da pokuša da ih umiri i da se nastavi meč.

- 61. minut - Prekid utakmice zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana. Sudija odlučuje da povuče obe ekipe sa terena. Nisu pomogli ni odlasci naiskusnijih pojedinaca crno-belih do tribine.

- 57. minut - Nešković ulazi, Milojević izlazi kod Vojvodine.

- 55. minut - Izmena kod gostiju: Ivanović umesto Zakarića.

Početak drugog poluvremena.

Kraj prvog poluvremena.

- 45+3 minut - GOL 1:1! Zoraš Tošić! Poput prethodnog meča sa Čukaričkim, veznjak Partizana ponovo precizan iz slobodnjaka! Idealnu poziciju postavio mu je Zlomislić prekršajem i crno-beli odlaze u svlačionicu u egalu.

- 42. minut - Ozbiljna prilika! Strahinja Pavlović je loše zahvatio loptu posle kornera i nije uspeo da uputi efektan volej ka golu Vojvodine.

- 39. minut - Sudar glavama Milana Lazarevića i Gorana Zakarića. Kratka pauza.

- 30. minut - Žuti karton za Valijentea. U vazdušnom duelu je nadvisio rivla iz Vojvodine i laktom ga dokačio po glavi.

- 27. minut - Šut Rikarda Gomeša u golmana Rockova, zagradio se i pokušao sa ivice kaznenog prostora.

- 20. minut - Gosti iz Beograda ne mogu ozbiljno da priprete do pokušaja Zakarića u sredini kaznenog prostora. Ipak, korner.

- 7. minut - Prva šansa za Partizan. Tošić je zatresao spoljni deo mreže iz slobodnjaka.

- 3. minut - GOL! 1:0! Bojan Matić strelac za Vojvodinu! Prvi posed lopte domaćih na utakmici, Mitošević u kontranapadu sa sredine terena šalje pas za Matića koji školski završava akciju.

Utakmica je počela

Pre početnog udarca minut ćutanja za preminulu bivšu zvezdu Vojvodine Dragana Bošnjaka.

Partizan je u prošlom kolu prekinuo seriju poraza, pošto su savladali Čukarički na svom stadionu rezultatom 3:2, a u poslednjem, 30. kolu idu "na noge" Vojvodini u Novom Sadu.

Vojvodina u poslednjih pet mečeva ima poraz i po dva remija i dve pobede i trenutno su na osmoj poziciji, tako da će im biti potreban što bolji rezultat kako bi ostali u plej-ofu.

Prethodni susret su crno-beli odneli u svoju korist sa 2:0 na svom stadionu.

2024 © - Vesti online